Četvrtak, 08 Siječanj 2015 14:23

Vratite zubima bjelinu uz pomoć kurkume, sode bikarbone i kokosovog ulja

Napisao 

Da kurkuma, jedna od biljaka koja ostavlja mrlje na svemu i svačemu može zapravo izbijeliti zube zvuči gotovo nevjerojatno, zar ne? 

No, činjenica je da ima upravo takvo djelovanje u kombinaciji sa sodom bikarbonom i kokosovim uljem u prirodnoj pasti za zube u receptu koji vam donosimo. 

Ova tri ljekovita sastojka neće samo očistiti i izbijeliti vaše zube na prirodan i neškodljiv način, nego će pomoći zubima i desni u suzbijanju infekcija i upala te kvarenju zubi. 

Možete je koristiti i za ublažavanje zubobolje, kod osjetljivih i bolnih desni, ali i kao preventivu karijesa i lošeg daha.

Sva tri sastojka obiluju antibakterijskim, protuupalnim i antivirusnim svojstvima pa će te uz čiste, bijele i sjajne zube njima osigurati najbolju prirodnu zaštitu na duži rok. 


Sastojci: 


Priprema: 

U kurkumu dodajte sodu bikarbonu i kokosovo ulje, žlicom ili vilicom dobro promiješajte sastojke dok ne dobijete gustu pastu. 

Nanesite svoju domaću pastu na četkicu i operite zube kao s uobičajenim sredstvom za njegu zubi. Potom dobro isperite usta. 

Pastu možete držati u zatvorenoj staklenoj posudi i iskoristiti još nekoliko puta. 

Izvor: alternativa-za-vas.com

Pročitano 2896 puta

Ostali članci: zivot