Petak, 10 Travanj 2015 10:16

Majka (27) završila u invalidskim kolicima – pokupila je infekciju preko četkice za šminkanje

Napisao 

Stafilokok joj je ušao u tijelo i napao kralježnicu

 

Jo Gilchrist (27), mlada majka ostat će invalid do kraja života jer je pokupila infekciju preko četkice za šminkanje koju je posudila od najbolje prijateljice da prekrije prištić. Dogodilo se to na ovogodišnje Valentinovo. Stafilokok joj je ušao u tijelo i napao kralježnicu. Odvedena je na liječenje u australsku bolnicu Brisbane's Princess Alexandra, a liječnici otad pokušavaju izbaciti bakteriju iz njezina tijela. Paralizirana je od struka na niže.

 

"Počelo je laganom boli u leđima, mislila sam da je to od lošeg držanja, no nastavilo se pogoršavati. Bol je postala neizdrživa i nikakav lijek nije pomagao. Doista sam mislila da ću umrijeti, bol je bila jača od porođajne", rekla je Jo Gilchrist za britanski Daily Mail.

Njezino tijelo počelo je odumirati – najprije je izgubila osjet u nogama. "Rekli su da će se gubitak osjeta pojačati sve do mojih ramena i prsa te da će me morati staviti u induciranu komu nakon čega ću morati učiti kako ponovno disati", rekla je. Po dolasku u bolnicu je operirana, a nakon što se probudila otkrila je da je pokupila iznimno opasnu bolničku bakteriju MRSA, zlatni stafilokok otporan na antibiotike.

"Jedino što smo uspjeli zaključiti jest da sam se uspjela zaraziti preko četkice za šminkanje. Moja prijateljica od koje sam koristila četkicu imala je infekciju na licu. Uvijek smo je dijelile, nisam mogla ni zamisliti što će se dogoditi", rekla je Gilchrist.

"Moja prijateljica osjeća se strašno, no ne krivim je ni za što. Očito sam imala loš imunitet i bila sam savršeno tlo za razvoj bakterije", rekla je Gilchrist kojoj je rečeno da joj je bakterija tako jako uništila kralježnicu da možda više nikad neće hodati i da će biti prikovana za invalidska kolica.

"Kad su mi liječnici to priopćili, potpuno sam se slomila. No, odlučila sam se boriti. Polako učim kako se hoda. Liječnici su prije dva tjedna rekli da postoji mogućnost da bih mogli doći do toga da hodam sat vremena dnevno, primjerice do dućana. To mi je dovoljno jer nisam očekivala da ću i to moći".

[vecernji]

Pročitano 1405 puta

Ostali članci: zanimljivosti