Srijeda, 11 Srpanj 2012 11:15

Vaš dom….feng- shui

Napisao 

Pogledajte svoj dom! Je li on zrcalo vas ili nekog drugog?

Vaš dom priča o vama kao osobi, kao obitelji.

Ukoliko je skladno namješten budite sigurni da ćete se upravo tako i vi osjećati. Ukoliko su u njemu tople boje, lijep raspored namještaja, očekujte da ćete voljeti biti u takvom prostoru. Isto tako očekujte i drage osobe, prijatelje kao goste koji će se rado zadržavati kod vas.

Kako se mijenjamo mi sami, tako se mijenja i naš dom.

Osjećate se odlično i svježe u domu koji ste netom spremili, obojali zidove, oprali ili promijenili zavjese. Počistili prašinu.

Ukratko vaš dom se smije sa nama, plače sa nama i poprilično je nesretan kad se o njemu ne brinemo.

Stalno i stalno ponavljam da smisao feng- shuija nije u tome da postavite ribicu u kut blagostanja, već da osjetite energiju u svome domu, da ga volite, da ga čistite i da pokušate dovesti sebe i dom u harmoniju.

Pogledajte predmete, ukrase, ili slike u vašem domu. Jesu li vam svi oni dragi?

Sviđaju li vam se? Baš svi?

Ili su poneki komad namještaja, slika, ukras tu u vašem domu, jer ne znate kamo bi s njima. Ili ih se možda bojite maknuti zato što bi tako povrijediti ljude koji su vam te predmete kupili.

U vašem domu živite vi i vaša obitelj, pa onda se i ponašajte kao vlasnik svog doma.

Odstranite ili poklonite sve što vam se ne sviđa.

Pa čak i onaj najstariji, možda i vrijedan naslonjač, ali vas njegova prisutnost stalno podsjeća na mrzovoljnu tetu, koja vas i nije pretjerano voljela i poštovala.

Svaki predmet u vašem domu može spustiti ili podići razinu životne energije doma i vas samih. Zato je važno da u svome domu imate stvari koje vas vesele i istinski raduju, koje su odraz vas i vašeg stanja duha. Tako postajete gospodar/gospodarica svojega prostora, a time i svoga života.

Treba ući u sebe i dokučiti što nas to veseli, što simbolizira našu radost, koje boje nas podižu, a koje predmete u svome domu ne želimo gledati.

Budite radosni u svome domu! Neka je on slika vas, takvi kakvi jeste.

Pročitano 1759 puta