Četvrtak, 26 Prosinac 2013 17:17

Provjerite kakav vam je feng shui

Napisao 

Obično se čovjek veže uz neki prostor i ne razmišlja previše o tome gdje živi ili radi, niti može sagledati je li takav prostor za njega dobar ili loš. Pomoću ovog testa možete utvrditi živite li okruženi lošim ili dobrim feng shuijem.

Ako dugo živite na istom mjestu i u istoj kući, ili ste se čak u njoj rodili, sigurno ćete biti uz nju toliko vezani da vam uopće ne pada na pamet pomisliti je li takvo okruženje za vas dobro ili loše. Takva jaka povezanost s nekim prostorom sprječava nas da uočimo kako takav prostor u cjelini izgleda.

No bez obzira na takvu povezanost, od trenutka kad se kroči u neki prostor, čovjekov unutarnji «kompjuter» počinje upijati različite informacije o okolišu, i loše i dobre. Iako nikada niste pomislili da biste trebali promijeniti stan ili kuću, uvijek postoji nešto što vam se u tom prostoru sviđa i nešto što vas odbija.

Odbojnost prema nekom prostoru može izazvati tama koja u njemu vlada, nepravilan oblik i razmještaj prostorija, previše ili premalo namještaja, pogrešno razmješten namještaj. Možda je u tom prostoru previše zagušljivo ili je vlažno i miriši na plijesan, možda vas smeta skučeni ulaz ili previše otvoren dnevni boravak...

U nekim prostorima se osjećamo prazno, u drugima ograničeno, u jednima smo neprestano pospani, dok se u drugima ne možemo smiriti. Neki prostori su prijateljski, a drugi su malo previše poslovni i u nama bude osjećaj nezadovoljstva i otuđenosti...

Ako niste majstor feng shuija koji može odmah procijeniti neki prostor i odrediti ima li u njemu dovoljno pozitivne energije za vas i vašu obitelj ili je nedostaje, odgovorite na pitanja iz ovog testa, pa ćete saznati u kakvom prostoru živite i radite.

Nemojte prvo čitati pitanja i njihovo objašnjenje jer ćete prevariti sebe, a ne nas. Zapamtite da se ne nadmećete jer ovo nije natjecanje ili test inteligencije. Pomoću iskrenih odgovora na ova pitanja saznat ćete kakav je feng shui u vašem domu.

Na pitanja odgovorite spontano i intuitivno, bez previše razmišljanja. Jedino ćete tako izraziti svoju podsvijest, jer ćete otkriti ono što nesvjesno osjećate kad uđete u neki prostor, a o tome nikad ne razmišljate "naglas".

Upitnik:

1. Kada se približavate svojem stanu (kući) u kojem niste bili nekoliko dana, što osjećate?

a. Nezadovoljstvo i odbojnost što se vraćate
b. Neutralnost ili oklijevanje
c. Radost

2. Koliko je vaš stan (kuća, soba) ogledalo onoga što ste vi?

a. To nema veze sa mnom
b. Malo
c. Potpuno me odražava

3. Je li točna poslovica «Od viška glava ne boli»?

a. Potpuno se slažem, uvijek treba imati «rezervu»
b. Ne znam, to je ponekad točno
c. Nije

4. Imate li naviku čuvati stvari? Teško se odlučujete baciti, primjerice, novine, stare tave, potrgane vaze, staru odjeću i obuću?

a. Da, čuvam i ono što mi ne treba, teško se odlučujem baciti bilo što
b. I da i ne
c. Ne

5. Kada duže boravite u kući (svojoj sobi) kako se osjećate?

a. Postajem nervozan/na i osjećam se nezadovoljno, usamljeno, izolirano...
b. Nemam uvijek isti osjećaj
c. Dobro, zadovoljno

6.Kada bi to bilo moguće, biste li se preselili?

a. Da, odmah!
b. Trebam razmisliti
c. Ne

7. Budite li se noću ili imate bilo kakvih problema sa spavanjem?

a. Da, već duže vrijeme
b. Rijetko, kako kad
c. Nemam

8. Smatrate li da imate previše namještaja u svom prostoru?

a. Da
b. Ne znam
c. Mislim da nemam

9. Sviđa li vam se namještaj u sobi u kojoj najviše boravite?

a. Ne, ali ne mogu ga mijenjati
b. Ne, ali mi ne smeta
c. Da

10. Mislite li da imate dovoljno svjetlosti u svom prostoru tijekom dana?

a. Ne
b. Ne znam
c. Da

11. Je li prostor u kojem često boravite navečer dovoljno osvijetljen, toliko da možete dugo čitati bez naprezanja očiju?

a. Nije
b. Nije ni upola kao tijekom dana
c. Valjda je dovoljno

12. Kako biste opisali svoje susjede?

a. Loši
b. Zadovoljavajući
c. Odlični

13. Što mislite o čovjekovoj mogućnosti da utječe na tijek svog života?

a. To je nemoguće
b. Ne znam
c. Moguće je

14. Kako biste opisali stupanj svog trenutnog zadovoljstva životom?

a. Potpuno nezadovoljstvo
b. Kako kad
c. Zadovoljstvo

15. Imate li često osjećaj kao da ne dobivate dovoljno od života?

a. Da
b. Kako kad
c. Ne

16. Kakvi su vaši odnosi s drugim ljudima?

a. U zadnje vrijeme se nikako ne slažemo
b. Mogli bi biti bolji
c. Dobri su

17. Kakvo vam je zdravlje otkad ste u tom stanu (sobi, mjestu u sobi)?

a. Loše, stalno imam neke tegobe
b. Kako kad
c. Dobro

18. Kada bi vas netko pitao o vašoj intuiciji, rekli biste:

a. Loša (ili: nemam je)
b. Promjenljiva
c. Odlična

19. Koliko biste voljeli da se promijeni vaš život, izraženo u postocima:

a. 100 posto
b. Oko 50 posto
c. 20 posto ili manje

Zbrojite sve odgovore "a", zatim "b" i na kraju "c". Onda pročitajte objašnjenje za slovo koje vam se javlja najčešće.

Objašnjenje:

- Najviše odgovora "a":

Vaš je život okružen lošim feng shuijem. Loša je okolina zgrade u kojoj živite, i sama je zgrada u lošem položaju, prozori i ulazna vrata nisu dobri, raspored prostorija i namještaja u stanu nije najbolji, a i krevet vam je loše postavljen, imate loše boje...

U vašem životu postoji obilje problema u različitim područjima, od zdravstvenih i emotivnih do financijskih; najviše odgovora pod "a" govori o tome da u vašem životu postoji nagon prema daljnjem kompliciranju i privlačenju zapreka. No dobro je što vam intuicija nije zamrla i što ste spremni na promjene koje su upravo ispred vas.

- Najviše odgovora "b":

Imate loš feng shui u točno određenim područjima kuće, stana ili sobe. U ovakvim situacijama je često dovoljno premjestiti krevet ili promijeniti smjer u kojem spavate. Dodatno premještanje krupnih komada namještaja i sklanjanje određenih sitnica iz okruženja može brzo i drastično promijeniti vaš život na bolje.

- Najviše odgovora "c":

To može značiti dvije međusobno suprotne stvari, a prva je da imate dobar feng shui oko sebe! To znači da kod vas u stanu, kući ili prostoriji gdje živite zaista ne treba ništa mijenjati.

No u nekim slučajevima ovakav rezultat može značiti da ste se toliko navikli na utjecaje koji proizlaze iz vašeg prostora da ste u velikoj mjeri izgubili kontakt sa sobom. Ovaj gubitak kontakta proizlazi iz vaše potpune identifikacije s prostorom u kojem živite ili pak iz vaše vezanosti za druga ljudska bića (bračnog druga, roditelje itd.), zbog kojih potiskujete sebe, a to nikako nije dobro. Sami najbolje znate koja je od ovih mogućnosti točna.

Pročitano 2922 puta