Ponedjeljak, 17 Veljača 2014 05:11

Opasno gladovanje

Napisao 

Na "Alter-tvu" smo već pisali kako gladovanje pomaže kod visokog tlaka, želučanih i bubrežnih tegoba, reume i mnogih drugih bolesti, pa čak i artritisa. U posebnim europskim klinikama pacijenti gladuje do 40 dana bez ikakvih posljedica, jer je gladovanje jedna od najsigurnijih metoda liječenja.

Svatko može sam gladovati kod kuće desetak dana, ali stručnjaci savjetuju da svi koji ne znaju kako se to točno radi budu pod nadzorom iskusnog liječnika. Jer pročišćavanje organizma pomoću gladovanja izaziva fiziološke promjene: glavobolju, neugodan zadah i naslage na jeziku, vrtoglavice, a ponekad i pogoršanje simptoma neke bolesti. Mnogi od ovih simptoma pojavljuju se i kod dugotrajnih dijeta.

Za vrijeme nestručnog gladovanja i strogih dijeta bez liječničkog nadzora, tijelo se počinje hraniti vlastitim tkivima. Pritom se mast iz tog tkiva razgrađuje i probavlja, pa otrovne tvari koje su bile u masti dolaze u krvotok, što može uzrokovati trovanje i razne druge simptome.

Ako želite smršaviti, bolje je gladovati tjedan ili 10 dana, umjesto dugih dijeta. Na taj će način masna tkiva izgarati sporije, a toksini će se oslobađati i eliminirati iz vašeg sustava mnogo sigurnije. Također, dodatak velikih doza određenih vitamina i hranidbenih dodataka, naročito vitamina C u prehrani između gladovanja, pomoći će u zaštiti tijela od štetnih posljedica.

Pročitano 2002 puta