Utorak, 29 Siječanj 2013 06:11

Oni pamte, zrače, jačaju...

Napisao 

Ljudi se oduvijek pitaju: mogu li nam kristali naškoditi? Ti kamenčići su prirodnog porijekla i sami ne mogu biti opasni i zli. No kad se oko njih splete ljudska mržnja, bolest ili sreća, svašta je moguće.

 U Zagorju se još i danas prepričava legenda da je jednom davno neka mlada plemkinja iz okoline Krapine, koja je došla u posjet svekrvi na samrtnoj postelji, kriomice sa svekrvina prsta skinula vrijedan prsten. Na njemu je bio neobično velik dragi kamen. Kad su kod nje vidjeli prsten, obitelj i posluga pomislili su kako ga je starica darovala snahi.

No mlada je žena uskoro oboljela od iste bolesti kao i grofica, pa je i ona umrla! I danas bi to bilo sumnjivo, a u ono je vrijeme taj neobičan slijed događaja proglašen kletvom. Je li za tu davnu smrt kriva svekrva, lakoma snaha ili dragi kamen, danas više nije važno, ali možda je i to bio jedan od uzroka što će na sjeveru Hrvatske malo koja snaha nakon udaje nositi nakit majke, bake ili prabake svojeg muža!

 

Magijsko značenje

Nije to samo naša legenda. Svijetom kruže slične priče, a to je opisano i u ozbiljnoj literaturi. Mnogi čvrsto vjeruju da drago kamenje može onome tko ga nosi, ako ga je naslijedio od druge osobe ili dobio na dar, donijeti nesreću, bolest i razne poremećaje. Ali ima i mnogo suprotnih mišljenja. Nekim ljudima darovano prstenje, ogrlice i drugi nakit donose sreću!

Iako se kristalima oduvijek pripisivalo magijsko značenje, mnoge njihove osobine danas se mogu jednostavno objasniti fizikalnim zakonima koji se uče u školi. No ako ste ih zaboravili, poznati kristaloterapeut Osman Hasanpašić, čovjek koji je o kristalima napisao nekoliko knjiga, kaže da se ne trebate bojati nakita, dovoljno je da ga dobro očistite.

Ako se želite time ozbiljnije baviti, možete početi s nekom od njegovih knjiga, gdje je vrlo opširno i jednostavno objašnjeno kako se kristali odabiru, nose, programiraju... Evo kako on objašnjava legendu što smo je opisali.

 

Programiranje kristala

"U kristal je moguće ugraditi dobro i zlo. Taj "program" djeluje dokle god ga ne izbrišemo i unesemo novi program, naš program. Kad se utisne u strukturu kristala, program može opstati stoljećima, a kad netko uzme taj kristal (nakit) u ruke, svojim vlastitim energetskim poljem pobuđuje kristal na rad.

Zbog toga svoj vlastiti kamen ili kristal ne dajemo nikada drugima da ga nose ili koriste, jer se harmonija i čistoća našeg kristala može poremetiti u trenu. Isto tako, kad god u sebi osjetimo bijes, mržnju, ljutnju ili neke druge negativne emocije, moramo obavezno očistiti kristal. Inače će nas sve to pogoditi u pojačanom obliku, jer će nam kristal vratiti naše misli i emocije.

Kristal nas služi onako kako smo ga programirali i kako postupamo s njim. Znači, kristalu se moraju odašiljati samo pozitivne misli i osjećaji, a on će nas uskoro početi bogato nagrađivati svojim djelovanjem i jačati nas fizički, emocionalno i duhovno, dovodeći sve u harmmoniju, pa tako i naše zdravlje."

 

Susreti s anđelima

Jedna od osobina kristala je i prenošenje energije, objašnjava Hasanpašić, a pritom udaljenost ne igra nikakvu ulogu. Tu osobinu kristala možemo koristiti kod telepatskih vježbi. Pritom moramo imati na umu jedan od kozmičkih zakona koji nalaže da se ta energija ne smije zlorabiti.

Kako je kristal veza između fizičke i duhovne razine, kristaloteraputi kažu da se uz malo vježbe on može koristiti da krenemo na astralna putovanja i uspostavimo kontakt s našim dubljim razinama svijesti, našim čuvarima, učiteljima, vodičima, iscjeliteljima, majstorima i anđelima.

Isto tako možemo otkrivati svoje skrivene talente i otkrivati nova, još neviđena i neistražena područja o kojima ne možemo ni sanjati. Služeći se kristalima, možemo pojačati naše duhovne i fizičke sposobnosti. Naročito djelotvornima pokazali su se kristali u iscjeljivanju. Jer kao što energiju kod bioenergetskog tretmana vodimo i usmjeravamo mislima, tako je možemo usmjeriti i kristalima, i to vrlo precizno, poput lasera.

 

Pamti kao kompjuter

Vjeruje se da kristal ima svojstvo čuvanja energije, bilo da se radi o punjenju energijom u svrhu jačeg djelovanja (terapija, talismani), bilo da se radi o skladištenju podataka kao kod kompjutera. Ta energija u kristalu može opstati godinama.

Sve informacije što smo ih skupili tijekom života, pa čak i iz prethodnih života, pohranjene su u našoj podsvijesti kao u kompjuteru, opisuje slikovito Osman Hasanpašić. Neke od njih zadržavamo u svijesti, a za neke smo sigurni da su zaboravljene, ali to nije tako. Čovjek čuva informacije u podsvijesti kao slike. Izgovorimo li neku riječ, naš mozak pretvara riječ u sliku i mi je vidimo kao sliku. Pomoću te slike odmah dobivamo daljnje podatke iz podsvijesti.

Kao što programer može snimiti informacije u kompjuter, tako i onaj koji zna raditi s kristalima može u njih pohraniti svaku informaciju. Razlika je u tome što kompjuter pokreće električna energija, a kod kristala koristimo misaonu energiju.

 

Zdrave vibracije

Iz svog iskustva s kristalima, Hasanpašić zna da njihovom uporabom, stimulirajući centre (čakre) na tjemenu i među obrvama, možemo dobiti mnogo jasniju sliku iz podsvijesti. Koristeći ovo svojstvo kristala možemo reprogramirati (kao u kompjuteru) svoje vlastito ponašanje. Ovo je posebno korisno kod terapije kristalima: kad dovoljno dugo šaljemo jasnu misaonu sliku u kristal, mi je "uprogramiramo" u njemu, nakon čega taj program u kristalu počinje samostalno djelovati.

Primjerice, kristaloterapeut će vam savjetovati da zamislite bolesnu osobu (bez obzira je li riječ o nama ili nekom drugom) potpuno zdravom. Morate zamisliti sliku u kojoj bolesno tkivo vidite kao potpuno zdravo. Kad se slika ugradi u strukturu kristala, ovaj počinje vibrirati i bolesnoj osobi slati tu zdravu uprogramiranu vibraciju, a preko njezine aure taj "program" ulazi u mozak.

Dakle, radi se o vezi, kao između TV odašiljača i televizora. Samo u ovom slučaju TV odašiljač je kristal, a signal odlazi preko mozga u podsvijest. Sada se događa fenomen djelovanja na podsvijest.

 

kristali biljke 

 

Kvarc za biljke

Hasanpašić to uspoređuje sa željom čovjeka da se promijeni ili postigne neki cilj. Ako svaki dan intenzivno misli na ono što želi i duboko vjeruje u to, čovjek u svojoj podsvijesti stvara određen program. Taj program nakon nekog vremena počinje djelovati a da se to u početku i ne primjećuje. Podsvijest šalje sliku tog programa u mozak, koji počinje izdavati zapovijedi u tijelo i čovjek se postupno mijenja. Mijenja se njegova osnovna vibracija, boje u auri, ponašanje i, na kraju, njegov život.

U tom slučaju čovjek je snagom svoje volje sam sebe promijenio, odnosno reprogramirao. Ali u slučaju spomenutog bolesnika, promjenu programa prouzročio je programirani kristal. Ovdje to objašnjavamo što kraće možemo, jer je tema toliko opširna da bi samo ona iziskivala posebnu knjigu. No, glavno je da shvatite kako se programira kristal.

Rekli smo da kristal pojačava intenzitet slike i njezinu jasnoću. Terapeuti stoga preporučuju da s kristalom radimo svaki dan (meditiramo, nosimo ga...), pa će naše misli postati sređenije, bistrije, jačat će nam koncentracija, pamćenje i fizička energija.

Pokusima je dokazano da kristali vrlo pozitivno djeluju na oboljele biljke. Postavimo li kristal kvarca pored biljke, ona bolje raste. Ako kristal tako dobro djeluje na biljke, kako tek pozitivno može djelovati na ljude!

 

Eliksiri

Kristali se mogu koristiti i za eliksire. Osman Hasanpašić opisuje jednostavan način pripremanja eliksira: "Kristal očistimo i stavimo u čašu vode, gdje ga pustimo najmanje jedan sat. Zbog svojstva kristala i njegove moći upijanja, voda preuzima energiju kristala. Čašu s vodom i kristalom možemo ostaviti preko noći, zatim ujutro izvadimo kristal a vodu popijemo. Postupak možemo ponavljati."

Najpoznatiji su eliksiri od kvarca za jačanje snage, te od mahovinastog ahata za uravnoteženje leukocita i eritrocita. Eliksir od ametista koristimo za sniženje šećera u krvi, smirenje, bolji san, protiv migrene i za smanjenje prevelikih aktivnosti. Osim tretmana kristalima, paralelno se može koristiti i eliksir od jednog kristala koji se preporučuje u tretmanu.

 

Pročitano 5302 puta