Petak, 12 Rujan 2014 11:43

Bolesti po čakrama (4)

Napisao 

U ovom tekstu Biserka Blašković objašnjava koje se bolesti i problemi fizičkog tijela mogu javiti u predjelu određenih čakri, kako ih protumačiti, što oni uzrokuju u našem životu, kako se mogu prevladati i ukloniti...

Srčana čakra

Anahata

Srčana se čakra nalazi u sredini grudi, a vezana je sa žlijezdom timus. Tjelesna područja koja hrani ova čakra su srce, pluća i krvožilni sustav. To je središte bezuvjetne ljubavi,

suosjećanja i duhovnog rasta.

Srce

Srce predstavlja ljubav, a krv predstavlja radost. Kad si uskratimo ljubav i radost, srce postaje hladno. Kada je usporen protok krvi dolazi do anemije, angine pectoris i srčanog

infarkta. Ako se dugo istiskuje radost iz srca, ono se ispuni bolom i ako na vrijeme osobe ne prihvate radost življenja, opet će doživjeti poremećaj.

Pluća

Pluća predstavljaju sposobnost uzimanja i davanja u životu. Kada imamo problem, znači da se bojimo uzeti ono što nam treba ili osjećamo da nemamo pravo živjeti punim životom. Emfizem i  pušenje jedan su od načina skraćivanja života. Oni prikrivaju osjećaj da niste vrijedni živjeti. Prezir prema sebi neće promijeniti naviku pušenja, već treba promijeniti temeljno uvjerenje.

Bolesti srca

One su često povezane s emocionalnim nezadovoljstvom, odnosno ljubavnim problemima. To je negodovanje zbog odbacivanja, osamljenost, strah da će nas netko zavoljeti ili neće zavoljeti, razočaranje u osobnim odnosima i krivnja zbog neispunjavanja tuđih očekivanja.

Nemoguće je odvojiti emocije od života ljudskog bića koje diše, prima i daje ljubav. Caroline Mysskaže: „Emocionalno ustrojstvo svake osobe je nešto pokretno jer predstavlja složeno tkanje odnosa, iskustava, ispunjenih i neispunjenih potreba, strahova, snaga, jedinstvenih značajki karaktera koje se neprestano mijenjaju.“

Za tijelo i dušu

Svako je živo biće u stalnoj potrazi za ljubavlju. Čovjek se kao svjesnije i razvijenije stvorenje sve više upušta u odnose u kojima se nada naći ljubav, ali često doživljava razočaranja. Zbog ljubavi manipuliramo i drugim ljudima, a spremni smo i razboljeti se da bismo dobili malo pažnje i ljubavi.

Teško je postići emocionalno zadovoljstvo i sigurnost u svojim odnosima.

Ljubav je ljekovito sredstvo koje liječi sve bolesti tijela i duše. Čovjekova je prirodna potreba da bude voljen i da ga netko treba. To je jedna od temeljnih potreba ljudskog bića. Kada se osjećamo neželjenima, emotivno “umiremo”. Sve dok ne osjetimo da smo nekome potrebni i važni, bar nekome, naš je život beznačajan.

Upravo je LJUBAV najveća ikad stvorena terapija.

Svijet treba terapiju jer mu nedostaje ljubavi. U svijetu prepunome stvarne ljubavi, nikakva terapija neće biti potrebna, ljubav će biti dovoljna.

Psiholozima je jasno da se dijete koje nema dovoljno emocionalnog ispunjenja ne može pravilno razvijati. Isto kao što tijelo treba hranu, naša duša treba ljubav. U tijelu postoji središte u kojem su ljubav i um sjedinjeni. To središte je srce!

Zaljubljenost

U stanju zaljubljenosti osjećamo da smo puni energije i sreće. Osobu u koju smo zaljubljeni želimo pokraj sebe kako bismo u takvu stanju bili što duže. Osjećaj zaljubljenosti možemo biti trajan ako nam je srčana čakra otvorena. Bez obzira na partnerski odnos, to stanje ispunjenosti, ugode i blaženstva u predjelu srca može biti stalno prisutno. To je stanje bezuvjetne ljubavi.

Emocionalni stresovi

Čovjek je po prirodi plemenska vrsta. Zadovoljan je kad je potreban, kad daje i prima ljubav. Sretni smo kad smo voljeni, a snaga i vitalnost nam se gube kad nemamo ljubavi. Srčana bolest je čest uzrok smrti u mnogim zemljama. Čovjek je naviknuo prikrivati i štititi svoje osjećaje jer njime upravljaju strahovi i nesigurnosti, što bi značilo da više energije koristimo djelujući sami protiv sebe nego djelujući u skladu s bitnim obrascem svoje vrste, a to je obrazac ljubavi.

Zbog toga dolazi do sprečavanja prirodnog protoka ljubavi tj. energije kroz život svakog pojedinca. Srčani je napad, napad srčane čakre, izazvan nesposobnošću osobe da prima i preradi emocionalne stresove svog života. To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

Primjeri iscjeljenja:

Gospođa Darinka H. (63 g.), umirovljenica iz Zagreba, više godina dolazi na bioenergetske tretmane. Prije 15 godina je došla na prvi tretman puna skepse i nepovjerenja. Žalila se na svakodnevne migrene koje su bile popraćene mučninama, imala je žučne kamence,

visoki krvni tlak, nepravilan rad srca, povišeni kolesterol te česte nesanice. Dobivala je redovitu liječničku terapiju koja se sastojala od velikog broja tableta.

Bila je iznenađena što je nakon drugog tretmana osjetila da su nestale mučnine, nesanice i glavobolja. Svakim sam danom primjećivala da postaje komunikativnija, pričala je o stresovima na poslu, o teškom životu i svakodnevnim problemima kojima je bila opterećena. Već sam pri prvom kontaktu osjetila blokadu srčane, grlene i čeone čakre. Unutar njene aure bilo je dosta

tamnih entiteta koji su je dodatno iscrpljivali. Pitala sam se kako je uopće mogla živjeti i raditi s takvim lošim energetskim potencijalom.

Nakon pet bioenergetskih tretmana čakre su joj bile balansirane, a aura pojačana, osjećala se vitalnom, ništa joj nije bilo teško, srce joj se smirilo i osjećala se sretnom što postoji. Nakon tri mjeseca je došla na tretman, kao što je rekla, samo da napuni baterije. Rekla je kako joj se probudila kreativnost i potaknuo elan koji je stimulira i pokreće. Bila je iznenađena što su joj se za kratko vrijeme dogodile tako velike promjene.

Karolina G. (32 g.) više se mjeseci žalila na fantomske bolove u prsnom košu. Osjećala je umor i bezvoljnost koji su prelazili u potištenost. Krenula je na tretmane otvorena za suradnju i puna nade u ozdravljenje. Liječnički su nalazi bili uredni, pa se pretpostavilo da su tegobe psihosomatske prirode.

Odmah sam osjetila blokadu njezine srčane čakre. Pričala je o teškomu emocionalnom razočaranju kojeg je proživjela prije godinu dana. Bila je puna tuge i očaja, koje do tada nije izrazila ni riječima ni plačem. Tijekom prvog tretmana je počela plakati i zatim je osjetila veliko olakšanje. Nakon trećeg tretmana bol je potpuno nestala, raspoloženje joj se osjetno popravilo, počela je ponovno živjeti.

Pročitano 4651 puta