Subota, 21 Ožujak 2015 15:05

Astma, simptomi i liječenje

Napisao 

Pod astmom podrazumijeva se naglo nestajanje daha. Neposredan je uzrok tome grč prstenastih mišićnih vlakanaca u fi­nim i sitnim ograncima dušnika, koji se javlja zajedno s otečenom sluznicom. Zbog toga nastaje toliko suženje da se zrak ne može vi­še povlačiti.

Uglavnom je spriječeno izdisanje, zbog čega se zrak u plućima proširi, a plućni mjehurići jako rastegnu. Napuhnuta pluća opet pritisnu ogranke dušnika čime se, iako su pluća prepuna zra­kom, javljaju posljedice zagušenja. Astma nastupa ili naglo, ili raznim predznacima, kao što su gla­vobolja, umor, povraćanje, proljev i dr. Napadi se javljaju uglav­nom po noći, i to obično u prvim satima poslije ponoći. Katkada do­laze u određene dane i sate. Gdjekad dolaze vrlo često i gusto, a kadšto iščeznu na dugo vremena. Kad astma nastupi, bolesnik se budi sav slomljen i gotovo sa strahom da će se zagušiti. Što su jače i na­pornije kretnje disanja, to se jače javlja osjećaj neugasive potrebe za zrakom. U prsima se čuje pištanje i šumovi, a to su, ustvari, zna­kovi sluzi u ograncima dušnika. Ponekad je to tako jako da odzva­nja po cijeloj sobi. Cijelo se tijelo bori da bi skratilo to mučno sta­nje. Postupno grč popušta, disanje postaje slobodnije, a pištanje u prsima mijenja se u vlažno hroptanje jer je gusta sluz postala teku­ćom. Jaki kašalj izaziva izbacivanje sluzavo gnojnih masa. U nekih bolesnika javlja se povraćanje, štucanje i podrigivanje.

Napad astme može potrajati nekoliko minuta, čak i sati. Nakon toga se bolesnik osjeća umornim i utučenim. Život je rijetko kada u opasnosti, iako cijela stvar izgleda opasnom.

Astma – liječenje bioenergijom: Bioenergija utječe na astmu na način da oslobađa sekret koji se nakuplja u plućima i tako oslobađa disanje. Za suzbijanje simptoma astme i liječenje bioenergijom potrebno je 15-20 tretmana, što rezultira nestajanjem svih poteškoća vezanih za astmu. Ako je uzročnik astme alergija, tretmani se rade paralelno za astmu i alergiju što rezultira rješavanjem oba problema. 

Izvor: bioenergija-belosa.com

Pročitano 1407 puta