Srijeda, 13 Svibanj 2015 07:32

OD GLAVE DO PETE ZAPISANI U ZVIJEZDAMA!

Napisao 

Vodenjak može iskoristiti briljantnost svoga uma koji ponekad graniči s ludošću za izume visoke tehnologije. Ribe svoju “smušenu” psihu mogu tako dobro upoznati da same postaju psihoterapeuti, dok Škorpion ima strahovito brzu moć ozdravljenja.

 

Horoskop za svakoga ima različito značenje: jedni ga doživljavaju kao čistu besmislicu i potajno se smiju svima onima koji iole drže do njega, drugi sa zanimanjem prate astrološke "prognoze" u časopisima i ubrzo ih zaboravljaju, dok treći strastveno proučavaju sve što ima veze s horoskopom i astrologijom. Koliko god bili skeptični, jedno moramo priznati: svi u sebi pronalazimo barem dio karakteristika kojima astrolozi opisuju naš znak. Isto tako, nitko od nas se ne bi oglušio na konkretni savjet da moramo biti oprezni u određenom razdoblju, i to sa nekim određenim organom. Astromedicina, grana astrologije, neka je vrsta dijagnostike: astrolozi tvrde da je u zvijezdama “zapisano” sve što se tiče svijeta, pa tako i zdravlje čovjeka. Svaki astrološki znak ima svoje prednosti i mane, svaki ima predispozicije za određeni poremećaj u organizmu.

Kako bismo saznali zanimljive pojedinosti vezane uz astromedicinu, otišli smo u Sesvete, u Bjelovarsku 32 i razgovarali s astrologom Wladyslawom Josipom Miletićem, vlasnikom Astroteke koji osim vođenja škole astrologije, izrađivanja natalnih, usporednih i solarnih horoskopa, mnogo ljubavi i vremena “troši” na učenje i istraživanje astromedicine.

Obilježeni "od glave do pete" – od Ovna do Ribe Gospodin Miletić tvrdi da je za astromedicinu najvažnije dobro pogođeno vrijeme – tzv. tyming i spoznaja mogućnosti. Njihova kombinacija daje astrologu ideju o dijagnozi – prepoznavanje nečijeg potencijala (uvidom u natalni horoskop) da razvije neku bolest. Astromedicina njeguje holistički pristup u liječenju. Čovjeku se pristupa na svim razinama: fizički, mentalno, emocionalno i spiritualno. U radu s klijentom uz pomoć natalne i progresivne karte poštuje se znanstvena medicina, ali se konzultira i alternativa. “Četiri elementa” astrološke tradicije (vatra, zrak, voda, zemlja) odnose se na vitalne sile ili energije koje čine cjelokupan svijet, zajednički svim ljudskim bićima. Bez obzira na astrološki znak, svaka osoba u sebi nosi obilježja svih znakova i elemenata. Nije bez razloga Ovan na prvom mjestu, a Ribe na posljednjem: Ovan označava glavu, a Ribe pete. Znači, horoskop obuhvaća cijelog čovjeka! Svaki horoskopski znak pokriva određene organe u organizmu. Isto kao što pojedini znakovi češće imaju probleme s organima koje označavaju, tako ih mogu i iskoristiti sebi u korist. Primjerice, Vodenjak može iskoristiti briljantnost svoga uma koji ponekad graniči s ludošću za izume visoke tehnologije. Ribe svoju “smušenu” psihu mogu tako dobro upoznati da same mogu početi provoditi psihoterapiju i tako pomagati drugima. Astromedicina gleda na život dualno: u sebi nosimo dobro i loše; obje strane trebamo prihvatiti kao dio sebe, iscjeljivati loše, usavršavati ono dobro.

Kod vatrenih znakova stvara se image energije koja se rađa u Lavu, prenosi ga Strijelac, a primjenjuje Ovan. Ovan se odnosi na glavu, crvena krvna zrnca, adrenalin, ego. Primjerice, kada osoba koja u svome horoskopu ima naglašen znak Ovna potiskuje bijes u životnom razvoju, ona će gotovo sigurno patiti od migrena. (Poanta je da osobitu pažnju trebamo usmjeriti prema naglašenim planetarnim konfiguracijama u našem horoskopu rođenja koje predstavljaju određene organe!) Kod Strijelca je zanimljivo primijetiti da je njegov vladar najveći planet – Jupiter, a sam znak obilježava najveći organ u tijelu – jetru. Uz jetru kao slabu točku, Strijelci trebaju obratiti pažnju i na bedra, kukove, pankreas, slezenu i bronhialni sistem. Lavovi moraju voditi računa o srcu, kralježnici, očima, arterijama. Vatreni znakovi su na određeni način najvitalniji znakovi u Zodijaku jer imaju najviše energije koju im daje vatra, iako puno toga ovisi kako i koliko koriste svoj vatreni entuzijazam.

U zračne znakove ulaze Vaga, Vodenjak i Blizanci. Zrak je povezan sa svim oblicima živaca i odnosima s okolinom. Vaga vlada donjim dijelom leđa, bubrezima, mjehurom. Vodenjak osim živčanog sustava vlada zglobovima, cirkulacijom, dišnim organima. Blizanci su također osjetljivi na dišne organe, pluća, živce, često grizu nokte i “cupkaju” nogom. Za njih su karakteristične povrede šaka, ramena, ruku i prstiju.

Element vode upravlja tekućinama u tijelu, od hranjenja fetusa do eliminacije otrova iz tijela. Ribe imaju problema s nogama, stopalima, venama, slabokrvnošću. Simboliziraju funkciju krvi, pa često trebaju pregledavati krvnu sliku koja će im ukazati na eventualne bolesti. Ribe su sklone ovisnostima, često haluciniraju i žestoko sanjaju. One spadaju u jedan od “završnih” ili karmičkih znakova, rađaju se krajem zime, što znači da je kod njih u pitanju neminovnost krize. Ribe označavaju psihu i obilježene su emocionalnim pometnjama i zbrkama. Ostala dva naglašeno karmička znaka su Djevica i Škorpion. Djevice se rađaju krajem ljeta, nose fizički teret i predstavljaju proces pročišćenja za daljnji razvoj. Škorpion ima najsnažnije negativne žudnje, sumnjičavost, ljubomoru, nepovjerenje i strah od osjećaja, najjače je povezan s onim animalnim u čovjeku. Znak je smrti i ponovnog rađanja, a može se pohvaliti time da od svih znakova, najbrže ozdravljuje! Od vodenih znakova tu su još Rakovi koji trebaju paziti na probleme sa želucem koje izaziva nervoza (kuhaju u sebi…) i potiskivanje problema.

Zemlja upravlja kostima i zglobovima, pa Bik, Djevica i Jarac moraju biti s time na oprezu. Jarac može imati problema s kožom, kostima i zglobovima (reuma), a Bik sa štitnjačom, vratom, grlom, krajnicima i sinusima.

Idealno vrijeme za uvid u moguća karmička događanja bilo bi od nekoliko mjeseci do godine dana prije aktualizacije zdravstvenih problema. Svaka osoba doživi tijekom godinu dana otprilike pet ili šest karmičkih događaja. Oni se mogu predvidjeti u natalnom i progresivnom horoskopu, pa možemo ranije reagirati s dijagnostikom! Dakle, koliko god bili skeptični, možda ipak ne bismo smjeli zanemariti činjenicu da nam uvijek iste bolesti zadaju probleme. Zanimljivo je da djeca i majke koji pate od istih bolesti većinom u svome horoskopu imaju naglašene iste planete i znakove. Ako nas je priroda oblikovala od glave do pete, vjerojatno je sve to skupa morala negdje i zapisati. Možda upravo u zvijezdama!

[astroteka]

Pročitano 4695 puta

Ostali članci: tarot i astrologija