Subota, 22 Prosinac 2012 09:58

Ljubavni horoskop za Raka

Napisao 

U ljubavi, kao i u svemu ostalom, nikad ne kreću izravno prema predmetu svojih želja. Vrte se oko njega, korak naprijed, dva natrag, rakovim geganjem, kao da im nije stalo. Ali jest, itekako. Znak Raka opsjednut je samozaštitom. Znajući koliko je ranjiv nikad se neće izložiti mogućnosti da bude odbijen, jer to je za njega oblik nepodnošljivog poniženja.

I upravo u želji da se zaštiti, ponekad manipulira svojim i tuđim osjećajima. Pretjerana briga o drugoj osobi polako ali sigurno pretvara se u čvrst zagrljaj. Ako ste osoba zraka, mogli biste se ugušiti; osoba vatre, prestati gorjeti; osoba zemlje, pretvoriti se u blato. Ili vam sudbina može biti još gora ako se nasilno pokušate izvući. Rakovi imaju kliješta koja ništa ne ispuštaju, samo lome ukoliko plijen nastavlja bježati. Ne želim vas plašiti, sve ovisi o vama, ljubav je dvosmjerna cesta i ne vjerujem u događaje s čijim uzrocima nemamo veze.

 

Muškarac

Muškarac Raka bit će vam najbolji partner ako svoje djetinjstvo smatrate nesretnim i želite ga ponoviti na neki ljepši način. I ukoliko je on sam razriješio odnos sa svojom majkom, odvojio se od nje i odrastao. Ali čak i tada postoji opasnost da vas iz žene pretvori u majku. Ako vam se to ne sviđa, obratite pažnju na prve znakove: sve više hvali vaše umijeće kuhanja, sve rjeđe primjećuje vašu novu haljinu; sve je češće u kuhinji ili na dvorištu s djecom, sve manje s vama u spavaćoj sobi, itd. Znate već o čemu govorim.

Ali, ovo je najženstveniji od znakova Zodijaka i muškarcu nije lako nositi ga kroz život. Društvo još uvijek od njega ne očekuje mješavinu osjetljivosti i mašte, nježnosti i romantike. A upravo to je najvažniji sastojak ovog čovjeka. Uz to, kako razriješiti odnos s majkom kad je majčinstvo još uvijek sveti pojam, nedodirljiv za racionalnost i analizu?

Kako osvojiti ovog muškarca? Lijepe žene ga uzbuđuju, pametne očaravaju, dobrim se ženama divi. Ali koja će ga dobiti? Suosjećajna, jaka, ona koja podsjeća na mamu. I kad vas odvede kući i upozna s njom, to je izjava ljubavi. Kad vam sam pripremi večeru, spreman je na potpunu predaju.

Ovo je vrlo živ muškarac, zanimljiv i znatiželjan, pogotovo u trenucima nadvladavanja nesigurnosti. Okrenut je prošlosti i obožava povijest. Ali ne povijest žene do koje mu je stalo. On će pamtiti sve što ste rekli, zato oprezno s pričom. On će znati kad vam je rođendan i koju boju ruža volite. On cijelog života čuči u svom djetinjstvu i jedini način da ga odatle zauvijek izvučete jest da ga učinite ocem. Muškarac Raka to voli. I voli ženu koja mu je to očinstvo priuštila.

 

Žena

Žena Raka osjetljiva je i maštovita poput svog brata po znaku. Jednako je vezana uz obitelj, naročito mamu, spremna oponašati je u svojoj budućnosti. Zato, prije nego do kraja zaronite u vezu s njom, promotrite njezinu majku. To je otprilike ono što ćete jednog dana imati kod kuće.

Ćudljivost, tajanstvenost, magnetičnost posljedice su Mjeseca, koji vlada horoskopom rođenja ove žene. Nama najbliže nebesko tijelo, brzog hoda i uvijek iste strane okrenute k Zemlji. Govori li vam to išta o ženama ovog znaka? Uvijek su blizu, promjenljivog raspoloženja, nikad o njima nećete sve znati. Ali čuvanje tajne može biti veće čak i od same tajne, koja obično izvire iz nekog neobičnog događaja u djetinjstvu. Djetinjstvo je mjesto na kojem ćete uvijek pronaći ženu Raka. Čak i kad sama bude majka. Ona pamti igre u kojima su je varali, prijatelje koji su je izdali. Ona još uvijek plače zbog šteneta koje nije smjela zadržati.

Danas ćete je prepoznati po bijeloj boji i srebru, jakim grudima i bedrima koja vape za djecom. Ali to je tek jedan tip žene ovog znaka. Drugi ne želi biti majkom, već ostati djetetom. Ne morate pogađati što ćete joj postati u životu. Naravno, ukoliko na to pristanete. Ova žena nije nasilna iako će vas znati zadržati. Sjetite se, rakovi imaju kliješta.

Žena Raka sazrijeva tek negdje oko četrdesete. Kriza srednjih godina natjera je na suočavanje sa životom, preispitivanje vlastite zadaće, proširenje obitelji na mjesto u kojem živi, zemlju, cijeli svijet. Pa kad oslobodi svoju urođenu kreativnost drukčije nego dotad (rađanjem i brigom o vama i djeci), dobit ćete ženu-umjetnicu, ženu-savjetnicu, ženu-političarku, uspješnu poslovnu ženu. Onu koja instinktivno zna što je potrebno da bi svijet bio bolji: nahraniti mu i tijelo i dušu.

 

Zdenka Andrijić

 

 

 

 

Pročitano 4293 puta

Ostali članci: tarot i astrologija