Nedjelja, 29 Rujan 2013 19:00

Keltski horoskop

Napisao 

Za razliku od horoskopa koji su se održali do danas, stari nordijski narod Kelta poznavao je više znakova koji su odgovarali razdoblju od desetak dana, a ponekad i samo jednom danu. Umjesto životinja, u njihovom horoskopu karakter čovjeka tumačio se pomoću drveća.

 

Da biste utvrdili koji vam znak odgovara prema starom keltskom horoskopu, na ovom popisu pronađite svoj datum rođenja i drvo koje mu pripada. Zatim u objašnjenju horoskopa pročitajte kakav ste karakter.

1. siječnja – 11. siječnja – Jelka


12. siječnja – 24. siječnja – Brijest


25. siječnja – 3. veljače – Platana


4. veljače – 8. veljače – Topola


9. veljače – 18. veljače – Smreka

19. veljače – 28. (29) veljače – Bor


1. ožujka – 10. ožujka – Tužna vrba


11. ožujka – 20. ožujka – Limun


21. ožujka – Hrast


22. ožujka – 31. ožujka – Lješnjak


1. travnja – 10. travnja – Mušmula


11. travnja – 20. travnja – Javor


21. travnja – 30. travnja – Orah


1. svibnja – 14. svibnja – Topola


15. svibnja – 24. svibnja – Kesten


25. svibnja – 3. lipnja – Jasen


4. lipnja – 13. lipnja – Žbun


14. lipnja – 23. lipnja – Smokva


24. lipnja – Breza


25. lipnja – 4. srpnja – Jabuka


5. srpnja – 14. srpnja – Jelka


15. srpnja – 25. srpnja – Brijest


26. srpnja – 4. kolovoza – Platana


5. kolovoza – 13. kolovoza – Topola


14. kolovoza – 23. kolovoza – Smreka


24. kolovoza – 2. rujna – Bor


3. rujna – 12. rujna – Žalosna vrba


13. rujna – 22. rujna – Limun


23. rujna – Maslina


24. rujna – 3. listopada – Lješnjak


4. listopada – 13. listopada – Mušmula


14. listopada – 23. listopada – Javor


24. listopada – 11. studenog – Orah


12. studenog – 21. studenog – Kesten


22. studenog – 1. prosinca – Jasen


2. prosinca – 11. prosinca – Žbun


12. prosinca – 21. prosinca – Smokva


22. prosinca – Bukva


23. prosinca – 31. prosinca – Jabuka

 

keltski horoskop2

 

Objašnjenje znakova:

 

Jabuka – ljubav
Obično vitki, karizmatični, dopadljivi i atraktivni, lijepi, zavodljivi, pustolovni, osjećajni, uvijek zaljubljeni, vole i žele biti voljeni, vjerni, nježni, veoma širokogrudni, talenti za znanost, žive za danas, bezbrižni filozofi sa snagom dobrog izlaganja.

Jasen – ambicija
Neobično atraktivni, raduju se životu, impulzivni, poželjni, ne mare za kritiku, ambiciozni, inteligentni, talentirani, vole se igrati sa sudbinom, mogu biti egoisti, pouzdani, vjerni ljubavnici, ponekad im mozak vlada nad srcem, ali veze shvaćaju vrlo ozbiljno.

Bukva – kreativnost
Imaju izuzetno dobar ukus, brinu oko svog izgleda, materijalisti, dobro organiziraju život i karijeru, ekonomični, dobre vođe, ne poduzimaju nepotrebne rizike, veličanstveni životni partneri, vode računa da ostanu vitki uz pomoć dijete, sporta, itd.

Breza – inspiracija
Raduju se životu, atraktivni, elegantni, ljubazni, zadovoljni, ne vole ništa što je pretjerano, ne podnose vulgarnost, vole život u prirodi i miru, nisu pretjerano strastveni, prilično uobraženi, nedovoljno ambiciozni, znaju napraviti mirnu, zadovoljnu atmosferu.

Smreka – sigurnost
Obično jako lijepi, elegantni, vole luksuz, dobrog zdravlja, nisu nimalo stidljivi, često gledaju na druge svisoka, samouvjereni, odlučni, nestrpljivi, vole utjecati na druge, puno talenata, zdravo optimistični, čekaju pravu ljubav, sposobni donijeti brze odluke.

Kesten – iskrenost
Izrazito lijepi, ne vole pritisak, pravedni, raduju se životu, zainteresirani, rođeni diplomati, ali u društvu osjetljivi, često nesigurni u sebe, ponekad uobraženi, osjećaju se neshvaćenima, vole samo jednom, imaju problema u pronalaženju partnera.

Platana – vjernost
Jaki, mišićavi, odgovorni, uzimaju sve što im život pruža, zadovoljni, optimistični, pohlepni za novcem i priznanjima, mrze usamljenost, strastveni ljubavnici kojima nikada nije dosta, vjerni, uvredljivi, nestalni, pedantni i bezbrižni.

Brijest – plemenitost
Lijepe figure, odjeveni s ukusom, kažu glasno što im ne odgovara, ne opraštaju tuđe greške, veseli, vole voditi, ali ne i nekome pripadati, vjerni i iskreni partneri, vole donositi odluke za druge, plemeniti, širokogrudni, veliki smisao za humor, praktični.

Smokva – osjećajnost
Vrlo jaki, samovoljni, neovisni, ne dopuštaju protivljenje ili svađu, vole život, obitelj, djecu i životinje, pravi društveni leptirići, puni humora, vole besposličarenje i dokolicu, talentirani za praktično, inteligentni.

Jelka – misterioznost
Puni ukusa, pošteni, obrazovani, vole sve što je lijepo, puni osjećaja, tvrdoglavi, egoistični ali se brinu za svoje bližnje, prilično zadovoljni, talentirani, puno prijatelja, ali i neprijatelja, veoma pouzdani.

Lješnjak – izuzetnost
Šarmantni, skromni, puni razumijevanja, znaju ostaviti dojam, aktivni borci za društvena pravdu, omiljeni, osjećajni, komplicirani ljubavnici, iskreni, tolerantni partneri, imaju dobar osjećaj za pravedno.

Žbun – dobar ukus
Hladna ljepota, brinu se o svom izgledu i kondiciji, dobar ukus, nisu egoisti, čine sebi život što je moguće ugodnijim, vode discipliniran život, od partnera traže priznanje i prijateljstvo, sanjaju o neobičnim ljubavnicima, rijetko su zadovoljni svojim osjećajima, ne vjeruju skoro nikome, uvijek su nesigurni u svoje vlastite odluke, veoma savjesni.

Limun – sumnja
Ono što život donosi prihvaćaju s mukom, mrze svađu, stres i posao, ne vole dosadu i udobnost, blagi su i popustljivi, žrtvuju se za prijatelje, imaju puno talenata, ali nisu dovoljno ambiciozni da ih razvijaju, stalno jadikuju i kritiziraju, veoma ljubomorni, ali vjerni.

Javor – neovisnost
Neobične osobe, izražena moć izražavanja i originalnost, bojažljivi i distancirani, slavoljubivi, ponosni, sigurni u sebe, željni uvijek novih iskustava, ponekad nervozni, dobro pamćenje, lako uče, obično imaju komplicirani ljubavni život, vole utjecati na druge.

Hrast – hrabrost
Robusne prirode, jaki, neovisni, nepopustljivi, osjećajni, ne vole nikakve promjene, nogama uvijek na zemlji, drže se činjenica, ne razmišljaju već jednostavno djeluju.

Maslina – mudrost
Vole sunce, toplinu, osjećaje, razumni su, puni razumijevanja, izbjegavaju agresivnost i nasilje, tolerantni, veseli, mirni, izražen osjećaj za pravdu, osjetljivi, uobraženi, nisu ljubomorni, vole čitati i biti u društvu obrazovanih ljudi.

Bor – izuzetnost
Vole ugodno društvo, veoma izdržljivi, znaju kako da učine život ugodnim, veoma aktivni, prirodni, dobri pratioci, brzo se zaljubljuju, ali isto tako brzo gube interes, brzo odustaju, često mijenjaju partnere dok ne nađu idealnog kome vjeruju, pouzdani i praktični.

Topola – nesigurnost
Djeluju veoma dekorativno, nisu dovoljno sigurni u sebe, razumni samo kada je neophodno, potrebna im je podrška i ugodno okruženje da bi se opustili i otvorili, vrlo probirljivi, često sami, jako nesigurni, umjetničke prirode, dobri organizatori, filozofiraju, pouzdani u svakoj situaciji, veze shvaćaju ozbiljno.

Mušmula – čulnost
Šarmantni, veseli, daju sve od sebe a pritom nisu egoisti, vole biti zapaženi, vole život, kretanje, nemir, čak i krize, istovremeno ovisni i neovisni, dobrog ukusa, umjetnici, strastveni, naglašenih osjećaja, dobri pratioci, ne predaju se.

Orah – strast
Neovisni, čudni i puni suprotnosti, često egoistični, agresivni, velikodušni, obrazovani, neočekivano reagiraju, spontani, neograničeno slavoljublje i ambicija, nisu fleksibilni, teški i čudni partneri, drugi ih rijetko vole, ali im se često čude, dobri stratezi, veoma ljubomorni i strastveni, ne prave nikakve kompromise.

Tužna vrba – melankolija
Divni, ali puni melankolije, atraktivni, veoma duhovni, vole sve što je lijepo i ukusno, vole putovati, sanjari, neumorni, komplicirani, iskreni, može se utjecati na njih ali je s njima teško živjeti, poželjni, dobra intuicija, pate zbog ljubavi, ali ponekad pronađu partnera koji im daje oslonac.

Pročitano 4631 puta

Ostali članci: tarot i astrologija