Utorak, 17 Prosinac 2013 10:57

Horoskop: Znakovi i blagdani

Napisao 

Blagdani se bliže, ali budimo realni život nije film, ni bajka, pogotovo ne ona reklamno zimsko - blagdanska, gdje je cijela kuća puna nasmiješenih i dragih osoba, dok u kaminugori vatra, a ispod bora je gomila šarenih pomno biranih darova. Prozori su taman toliko zamrznuti da se kroz njih vidi padanje novog snijega, dok u pozadini zvone zvončići uz prigodnu muzičku pozadinu.

Kada je riječ o obiteljskim okupljanjima, uglavnom velika, često nerealna očekivanja i ugodno raspoloženje vrlo se brzo mogu pretvoriti u najstresnije doba godine. 
Osobe koje volimo i s kojima smo rodbinski povezani često imaju fascinantno jedinstven način kako započeti temu o kojoj mi najradije ne bi ni razmišljali, a kamoli raspravljali. Krenu sa sjećanjima koja su nama poprilično traumatična, međutim njima su beskrajno smiješna i simpatična. Što bi trebali činiti astrološki znakovi da zajedničko blagdansko vrijeme provedu sa što manje glavobolje, nerviranja i stresa.

Ovan 
Vrlo ste aktivni i dinamični, međutim pokazujete stres kada sve što ste zamislili nije pozavršavano na vrijeme. Ako vas član obitelji zamoli za vama potpuno nebitnu sitnicu, dok vi jedva stižete završiti predviđeno, pazite se svoje reakcije. Prevenirajte osobnu nervozu tako da si uzmete vrijeme samo za sebe i to u trajanju najmanje od jednog sata. Odredite nekoga drugoga za manje bitne detalje, a vi jednostavno otiđite u šetnju i na smirivanje. Ne morate baš sve vi sami napraviti- obitelj je tu da vam pomogne.

Bik 

Vi ste onaj znak koji unosi mir i slogu, a obitelj vam rado prepušta advokaturu. Vi ste osoba koja se trudi pronaći idealan kompromis među već suprotstavljenim stranama. Tako njihov stres i nervoza prelaze na vas. Međutim vi ne želite biti svjedok nečije svađe ili povrijeđenih osjećaja. Najgora opcija je kada na kraju sva krivnja za nervozu i međusobne optužbe padne na vas. Ukoliko se nađete u središtu obiteljske drame, budite uporni u tome da se svi smire, razgovaraju sa poštovanjem i ne odustajte, sve dok se ne postigne nužan kompromis. 

Blizanci 
Vi svakako niste znak koji želi patiti i dodatno se nervirati zbog tuđe nervoze. Ionako imate „kratak fitilj“. Da bi se to pokazalo, dovoljno je da je neko po vama beskrajno spor u određivanju što i kako treba biti urađeno ili pak da zastupa tvrdoglavo mišljenje s kojim se poznato je već-nikako ne slažete. Vama treba strpljenja, i nužni su vam trenuci predaha. Da bi to postigli izaberite neki od načina provjerenog opuštanja. Otiđite u šetnju, meditirajte, čitajte, pa se smireni i opušteni pridružite obiteljskom obroku, jer jedino tako nećete „puknuti“. 

Rak 
Osjetljivi znak Raka pogotovo je sklon blagdanskom stresu. Uživate u ugošćavanju, pripremanju slastica i malih iznenađenja za sve one koje dolaze k vama. Ali jako vas pogađa bilo kakva kritika, ljutiti ispadi ili ignoriranje, pogotovo ako je to od članova šire obitelji. Primjedba čak ne mora biti ni namjerno upućena direktno vama, vi ćete je ipak jako primiti k srcu. Budite spremni objasniti kako se osjećate, s čim ste povrijeđeni, jer nema smisla provesti blagdane u nadurenom raspoloženju. Duboki uzdah odagnat će „knedlu“ u vašem grlu. Srećom pa iskrena isprika, odnosi svu vašu tvrdoglavost, a vi ste spremni na oprost i smirenje.

Lav 
Vaš znak jednostavno mora prihvatiti da ne može imati baš sve pod kontrolom, pogotovo u vrijeme blagdana, kada je kuća puna. Uvijek će neko nešto proliti ili razbiti, a neko od najbližih imati negativno mišljenje o vašoj karijeri, ili školovanju koje nije ispunilo obiteljska očekivanja, pa i o izboru blagdanskih ukrasa. Da biste ostali mirni i raspoloženi i bez stresnog a djetinjastog osjećaja prkosa i bijesa koje vas zna savladati, morate zanemariti sve takve primjedbe kao totalno nevažne i nebitne. Bit ćete mnogo sretniji i opušteniji. 

Djevica 
Vi ste znak koji kombinira, razmišlja, analizira i procjenjuje. Sama ideja da ugostite članove obitelji i rodbinu i baš svima udovoljite, kako mislite da treba, kod vas izaziva napetost i stres. Stvar je upravo takva da vi volite i cijenite organiziranost, a da bi organizacija bila savršena, jer ništa manje od toga vas ne zadovoljava, morate kao prvo napraviti detaljan popis. Tada vam se sve čini puno lakše i jednostavnije. Kako križate koju stavku sa popisa, osjećate sve veće samopouzdanje i zadovoljstvo.

Vaga 
Vaš znak izuzetno voli balans, harmoniju i fair-play. Sve manje od toga za vas je nervirajuće iritantno i vrlo stresno. Ukoliko neko ne poštuje takva vaša očekivanja spremni ste držati prodike i jasno staviti do znanja da očekujete ispriku ili korekciju takvog neprihvatljivog ponašanja. Ono što vas užasava je nered, pa onaj ko ga radi neće proći samo tako od vašeg pronicljivog oka. Ovih dana napravite iznimku. Umjesto da vrijeme provodite ukazujući svakome na njegove propuste pokušajte biti mirni i odmjereni, barem tih nekoliko dana. 

Škorpion 
Vaša obitelj i rodbina ni ne zna koliko ste osjetljivi, jer to brižno krijete od ostalih. Međutim gužva oko vas i različiti karakteri sa vlastitim očekivanjima i navikama, je ono što vas dovodi u nervozu i stres. U osnovi cijenite svoj mir i svoje mirno mjesto, ali za vrijeme blagdana bučni gosti samo dižu tenzije u kojima ne želite sudjelovati. Objasnite im vlastita ograničenja i da trebate malo predaha, jer ste napokon sve vi sami pripremili i sve njih ugostili. Otiđite u kratku šetnju. Kada im sve mirno i staloženo objasnite nitko vam to neće zamjeriti.

Strijelac 
Vi volite raznolikost i događanja. Tako da cjelodnevno sjedenje i pričanje sa članovima obitelji ili rodbinom za vas je poprilično zamorno, naporno i ubitačno dosadno. Također ne volite baš obiteljska okupljanja gdje je nužno pratiti vrlo formalno ponašanje uključujući isto takvo odijevanje i teme. Izaberite neku aktivnost, da se malo maknete iz doma i gužve, koja će uključivati kretanje kao npr.završno postavljanje šarenih lampica ili ponovno očistite prilazni put. Tako ćete se osloboditi stresa, osjećaja sputanosti i dosade. 

Jarac 
Vi ste zahtjevan, pa i strog znak, prvenstveno prema sebi samima. Provođenje blagdana sa obitelji i rodbinom samo još sve dodatno pojačava. Često previše brinete, a kroz brigu zakidate sebe za svu uživanciji koju biste mogli imati i doživjeti. Brinut ćete se da li su svi zadovoljni, da li ste dovoljno i sa ukusom ukrasili dom, da li ste svima kupili dovoljno dobre darove i tako stalno. Vašim brigama kao da nema kraja. Jedino mjesto gdje možete naći smirenje od stresa ste vi sami, ali morate biti ovdje, sada, u sadašnjosti. Uživajte u svemu oko sebe kao i svi oko vas. Tek tako ćete naći radost u okupljanju i blagdanskom druženju. 

Vodenjak 
Vi ste znak koji voli i živi moto: „živi i pusti druge da žive“. No kad ste okruženi obitelji i rodbinom tijekom blagdanskog okupljanja morate pokazati spremnost i želju za kompromisom. Naravno da niko od vas ne očekuje da se potpuno podredite očekivanjima svih pozvanih članova, ali pokažite razumijevanje i za njihove potrebe. Vi znate pokazivati nervozu iz jednostavnog razloga što biste najradije u što kraćem vremenu željeli napraviti što više toga, a to je priznat ćete nemoguće. Stoga usporite malo, jer ćete tako na kraju učiniti zaista više, a i vi sami ćete uživati više. 

Ribe 
Vi znate biti vrlo povučeni i često brižno njegujete svoju privatnost kao i mir. Glasna i bučna rodbinska i obiteljska okupljanja za vas mogu samim time biti poprilično stresna, pogotovo ako je neko od gostiju još k svemu tome grub, neotesan ili bezobrazan. Ne želite vrijeme provesti u kutu promatrajući svu tu gužvu, a ne znajući kako se zaštititi od sve te silne ljubopitljivosti. Dajte si dovoljno osobnog poticaja da vi to možete sasvim pristojno odraditi i da ćete sa nekima provesti samo kratko vrijeme u kurtoaznom razgovoru, dok ćete neke druge samo ljubazno pozdraviti i zadržati se na općenitim temama. 

Napisala: Ines Pautz
(kovidah)

Pročitano 2170 puta

Ostali članci: tarot i astrologija