Srijeda, 11 Srpanj 2012 10:34

Horoskop- vladajući znak VAGA

Napisao 

VAGA

Vaga (lat. Libra) je 7. znak zodijaka.

Osobe rođene od 23. rujna do 23. listopada rođene su u znaku Vage.

Vladajući planet - Venera

Element - Zrak

Boja - Ružičasta

Dragi kamen - Safir

Metal - Bakar, bronca

Cvijet - Hortenzija

Životinja - Gušteri

Voli - Eleganciju, ukrase

Sretni brojevi- 5; 6;10;13;16; 18;

Sretni dani- ponedjeljak i petak

Lako se može nazrijeti kako je Vaga postala amblem Boginje Pravde- Temis.

Želja da sve bude u skladu, u ravnoteži, da ništa ne prednjači, da ništa ne nedostaje. Sklad i harmonija ključne su riječi za Vagu. No, čim postoje dvije strane, postoji i neodlučnost, a to je osobina koja Vage možda najviše određuje.

Utjecaj planete Venere je poznat na Vagu kojoj ona daje umjerenost, ljepotu, šarm, ljubav ravnotežu. Venera je noćni vladar Vage, a Biku dnevni. Kod Bika je putenija i toplija, a kod Vage smirenija i suzdržanija. Ljepota Vage i jest hladna ljepota; ona ne izaziva erotikom, već uglađenom ženstvenošću, skladom izgleda i ponašanja.

Vaga spada u najljepše znakove Zodijaka, a sigurno i najsrdačnije. Pripadnici tog znaka društveni su i vedri, drže do svog izgleda, ponašanja i lijepih manira. Stalo im je da žive u lijepom i harmoničnom okružju. Vanjski izgled dosta im je bitan, često i previše. Vjerujući da se iza lijepe i njegovane fasada kriju vrijedni osjećaji, poklonit će srce i povjerenje krajnje nepouzdanim osobama. I sami će hiniti dobro raspoloženje kad se osjećaju loše. Neki će ih zbog takvog ponašanja nazivati dvoličnima i prijetvornima, premda je istina da oni samo žele potisnuti sve negativno.

Obožavaju komplimente, poklone, a draže im je i laskanje nego iskrena kritika. Imaju mnogo poznanika, no ne i pravih prijatelja. Nerado pričaju o svojoj intimi, naročito ako imaju negativna iskustva. Ne žele polučiti sažaljenje već divljenje. Gnušaju se grubosti, agresivnosti i primitivizma. Kad se osjećaju ugroženima, ne brane se već bježe. Sve je to potencirano kad su sami; kad je uz njih netko tko ih voli, osjećaju se jačima i sigurnijima.

Ovakve osobe naginju ka pokazivanju velikog razumijevanja za druge ljude da bi izbjegle svađe i neprijatnosti. Ljubazne i pomirljive, spremne su uvijek pružiti pomoć drugima i ako je potrebno, da popuste, da prihvate kompromise, s povjerenjem da će drugi razumjeti razloge ovakvog njihovog ponašanja. Vaga ima blag, iskren i osjećajan karakter. Lucidne inteligencije, otvorenog duha i uzvišenih i dubokih osjećanja, ima razvijenu ljubav za lijepo. Vaga se prema svemu odnosi s određenim oprezom, nikad ne nastupa žestoko i nasrtljivo. Da bi postigla uspjeh služi se vezama, preporukama i protekcijom, stvarima koje lako pribavlja svojom urođenom diplomatskom vještinom.

Osobama rođenim u znaku Vage zaista treba zavidjeti jer znaju uživati s mnogo mudrosti u ono malo što im život nudi. Poštujući ove principe, osoba rođena u znaku Vage nikada neće postati rob novca, nikada se neće žrtvovati u životu da bi ga stekla. Logična posljedica: darežljiva je i pomalo rastrošna.

U traženju zanimanja Vagu možemo smatrati veoma kritički nastrojenom, jer uvijek teži ka poslovima koji ostavljaju određenu slobodu i upadljivu mogućnost uživanja u životu, razvijanja svoje estetske obdarenosti i zadovoljenja unutrašnjih potreba. Vaga nije ljubitelj teškoća i zamaranja, ali ako uspije naći posao koji joj savršeno odgovara, tada pruža sve od sebe. Dražesna po prirodi, obdarena umjetničkim osjećajem i dobrim ukusom, osoba rođena u znaku Vage može napraviti karijeru u nizu modernih aktivnosti, u nizu aktualnih profesija kao što su visoka moda, kozmetika, opremanje stanova, trgovina nakitom. Ljubitelj muzike i baleta, ritma i harmonije, često se posvećuje aktivnostima vezanim za igru u kojima uspješno izražava svoje izuzetne kvalitete.

Ove osobe su, u pretežnom broju slučaja, savršeni prijatelji, strpljive, tolerantne, koje lako praštaju mada češće zbog osobnog mira u životu i svoje potrebe da ostanu u dobrim odnosima s drugima, nego zbog unutrašnjeg uvjerenja. Prijateljstvo čini suštinsku stranu njihove egzistencije.

Nešto je teže s ovim osobama na planu ljubavi. Njihov takt i lijep izgled omogućavaju im laka osvajanja. Spontano flertuju, vole da im se drugi udvaraju i imaju nešto skriveno u sebi što neodoljivo privlači. Svijest o svojim kvalitetama, međutim, i jasna spoznaja vrlina i mana drugih ljudi, stavlja ove osobe u red onih koji ponekad pate od ljubavnih razočaranja. Kada njihove sentimentalne veze prijete da se raspadnu ili kada je njihovo spokojstvo u opasnosti, povlače se mirno, bez svađa i dramatičnih objašnjenja. Ali ne treba se prevariti: teško da je njihov odustanak definitivan. Dovoljno je pokucati i Vaga će uvijek spremno otvoriti vrata. Tip Vage ne odustaje ni zbog koga od svog načina života. Vaga teško podnosi dugačka objašnjavanja, traži uljudan odnos, dobre manire i pristojan izgled od drugih.

Žena Vaga

Obično ugodnog ponašanja i lijepog izgleda, komunikativna i umjetnički nadarena. Od svog partnera očekuje puno, ali i sama zna zapovijedati. Nije jako naklonjena kućanstvu i voli biti viđena na poznatim mjestima. Voli društveni život, dobru zabavu i garderobu. Vaga žena mašta o nježnom, posesivnom, ljubomornom muškarcu koji bi od nje stvorio predmet svog obožavanja. To mora biti netko ko će zaokupiti svu njenu pozornost i tretirati je kao pravu ženu. Prema slabićima koji vječno imaj neke tegobe i kojima treba „mamica“ zna biti poprilično kritična i okrutna. Spremna je mnogo toga žrtvovati za ljubav ponekad i sami brak.

Venera jako utječe na žene Vage pa su one nježne i osjetljive ljubavnice, senzualne i produhovljene. Idealne su žene bogatih i uspješnih ljudi kojima treba žena - orhideja.

Muškarac Vaga

Muškarac rođen u ovom znaku uvijek je u potrazi za partnericom, prije svega dobrom prijateljicom. I prijateljstvo i ljubav čine dio njihove egzistencije, ali on ipak nije lak u ljubavi. Svijest o svojim vrlinama i tuđim nedostacima svrstava ga u one osobe koje relativno pate zbog ljubavnih razočaranja. On uvijek traži razumijevanje i prihvaćanje od partnerice, a za uzvrat joj nudi prijateljstvo i divnu podršku. Očekujući od nje maksimalnu privrženost. Ne voli prekide ili razvode osim kad iscrpi sve mogućnosti prilagođavanja. Pomalo sklon flertu samo na tome često i ostaje. Ovaj tip muškarca je vrlo emotivan.

U osobnom horoskopu tamo gdje vam je znak Vage, u kojoj kući, taj dio života morate dovesti u ravnotežu.

Pročitano 4398 puta

Ostali članci: tarot i astrologija