Srijeda, 11 Srpanj 2012 10:37

Horoskop- vladajući znak ŠKORPION

Napisao 

ŠKORPION

Škorpion (lat. Scorpio) je 8. znak zodijaka.

Osobe rođene od 24. listopada do 22. studenog su rođene u znaku Škorpiona.

Vladajući planet - Mars, Pluton

Element - Voda

Boja - jarke, a stroge;

( tamnocrvena, crna, smeđa, tamnozelena)

Dragi kamen – rubin, opal

Sretni brojevi - 2, 3, 9, 14, 15

Sretni dani - ponedjeljak, utorak i četvrtak

Kovine - olovo, željezo, crveno zlato

Biljka-  krizantema, lavanda

Priroda osoba rođenih u znaku Škorpiona puna je proturječnosti, izvor je neugasive borbe strasti i osjećaja. Škorpion, simbol nepomičnosti, pod povoljnim utjecajem planete Marsa dobiva posebne vrline koncentracije i pronicljivosti. Najizrazitija osobina Škorpiona je suzdržanost, koja čini osobe rođene u ovom znaku pomalo tajanstvenima. Ova osoba ne dopušta nikad da se prodre u njene najintimnije i najskrivenije sfere i uspješno krije od drugih svoje slabe točke. Ono što im u mnogim slučajevima daje prednost je duboka i snažna intuicija koja im omogućuje lako razlučivanje istine od laži i razdvajanje zla i dobra.

Izuzetno je osjetljiva na simpatije i antipatije drugih tako da se može s istom lakoćom pokazati ljubaznom i susretljivom kao i hladnom i bezobzirnom.

Čvrste u svojim odlukama, istrajne u akciji, sposobne koncentrirati sve svoje snage u pravcu ideala koji žele postići. Rođeni u znaku Škorpiona često su obdareni dubokim i profinjenim duhom, uvijek otvorenim za nove ideje, živom inteligencijom i vatrenom maštom koja ih čini neukrotivim borcima, hrabrim i dominantnim na svakom polju.

Ljubitelj inteligentnih razgovora, Škorpion može u njima izraziti sve snage svog duha, svog borbenog i vatrenog karaktera. Ono što Škorpion teško podnosi je da ga savjetuju i da mu proturječe: on želi bitku voditi sam, isključivo vlastitim snagama.

Škorpion voli svoju snagu, voli uvijek biti u pravu i iskazivati svoju superiornost. Svakako, ove osobe to često i zaslužuju, jer i u najtežim trenutcima u životu znaju sačuvati hladnokrvnost i sigurnost u sebe. Ni malo im nije teško suočiti se sa naporima i sa suprotstavljanjem drugih ljudi: znaju da sve mogu pobijediti i to im je samo novi stimulans za akciju.

Njihov „magnetizam“ omogućuje im da vrše veliki utjecaj na druge, ali moraju obuzdati svoj strastveni karakter.

Škorpion je uglavnom „apsolutista“. Ova strana njegovog karaktera najbolje se pokazuje u prijateljstvima. Osjećaji simpatije i antipatije rađaju se kod ovih osoba iz nesvjesnog, odmah pri prvom susretu. Njima je teško održavati površne odnose. Osjećaji su im duboki pa su njihova prijateljstva prava prijateljstva. Zaista je ugodno biti u društvu ovih osoba; njihova životna snaga djeluje brzo na sve koji se nalaze u njihovoj blizini tako da i samo njihovo postojanje ulijeva novu snagu drugima.

U ljubavi, Škorpion voli strasno i vatreno, ali će njegova ljubav biti nestabilna kao i ona sama i prelazit će sa krajnjom lakoćom od žestoke ljubomore ka nježnosti, od užarenih osjećaja ka hladnoći, od romantičnosti ka surovosti; uz uvijek nove nijanse. Njegova agresivna priroda teško se povija pred ljubavlju, mada u svojoj unutrašnjosti uvijek nosi želju za životom koji se odvija u osjećajnoj i spokojnoj atmosferi. U traganju za ovim idealnim životom često samo stvara komplikacije, ali ako nađe pogodnog partnera, žrtvovat će se na sve načine za njega i znati će ga zaštiti, obraniti i čak razmaziti; za uzvrat traži neograničenu vjernost i povjerenje.

Rođeni su organizatori i dobri rukovodioci.

Ako neki posao traži jaku volju i spremnost za velike rizike, može slobodno biti povjeren ljudima rođenim u ovom znaku. Lucidnost, čvrstina, snaga koncentracije podržavaju ih i u najkritičnijim situacijama. Inteligentan promatrač, zna uskladiti svoju izrazitu elastičnost sa čeličnom voljom i dubokim poštovanjem za obaveze.

Žena Škorpion

Vrlo je privlačna, strastvena, lucidna, prodorna. Obavijena je velom neke tajne koja je čini zagonetnom i zanimljivom. Često je smatraju fatalnom. Oprezna je, odana i hrabra, razborita s puno odgovornosti za obitelj. Vrlo je privržena svojoj djeci. Odlična je domaćica. Vrlo je neposredna, veliki esteta. Posjeduje izvanrednu mogućnost realne procjene ljudi i situacija. Odlučna je i sposobna u provođenju svojih želja.

Muškarac Škorpion

Čovjek koji uvijek zrači nekim tajanstvenim, nedefiniranim i neodoljivim šarmom. Ovaj muškarac ne pretjeruje kad daje komplimente. Ima jaku samokontrolu, volju i postojanost. Smiren je, hladan, flegmatičan izvana. Briljantnog je uma, izuzetan, često genijalac. Iako traži isključivu podložnost kod partnerice, zauzvrat je spreman pružiti privrženost i lojalnost kao malo koji drugi astrološki znak. Nikad se ne otvara do kraja - ostaje oprezan i tajanstven. Vrlo je praktičan, snažan i svjestan svoje snage.

Pročitano 5188 puta

Ostali članci: tarot i astrologija