Subota, 23 Ožujak 2013 09:17

Horoskop: jeste li praznovjerni?

Napisao 

 Ne želite proći ispod ljestava, iz kuće izlazite uvijek s lijevom nogom, čuvate četverolisnu djetelinu 30 godina... Znači li sve ovo da ste praznovjerni ili vam je to samo usputno ponašanje koje ne šteti vašem karakteru? Kako sami ne možemo „pročitati“ kakvi smo, pročitajte to u ovom zanimljivom i neobaveznom horoskopu.

 OVAN

Sva ta praznovjerja i gledanje u grah uglavnom su smiješna, možda telepatija i telekineza mogu proći, ali – u filmovima. Iako nije praznovjeran, kad mu zvoni lijevo uho, Ovan čeka da mu zazvoni i telefon – možda će čuti neke dobre vijesti ili lijep ženski glasić.

Budući da se zna tko je gazda(rica) u kući, kad lupite šakom o stol, pazite da ne prospete sol, da ne bude svađe s voljenom osobom.

 

 BIK

Voli okrenuti šalicu, nakon što popije staru dobru tursku kavu, samo da mu prijateljica baci pogled na ljubavnu situaciju. Čita horoskope, voli postavljati pitanja i astrologu i numerologu, a jedna žena što gleda u karte baš ga je zaprepastila svim onim što mu je vidjela u prošlosti, a tek ono što ga čeka – bit će sjajno, ako se ostvari.

Kad vidi crnu mačku, mijenja pravac kretanja i skreće u drugu ulicu, a tamo prolazi dimnjačar, pa se Bik sav sretan hvata za dugme.

 

BLIZANCI

Blizanac prelistava novine, dok jednim uhom na TV-u osluškuje meteorološku i bioritamsku prognozu. On najmanje vjeruje u sve te uglavnom nedokazane teorije, osim ako mu netko ne dokaže da tu ima mjesta i za logiku, u prijevodu – zaradu.

Traži „daljinski» kako bi promijenio program, a lijevi dlan ga baš svrbi. Što bi to značilo? Dobitak! Aha, pa onda se neće češati, samo neka svrbi, izdržat će on.

 

 RAK

Nije da je praznovjeran, ali baš je namjerno iznad ulaznih vrata okačio i vijenac od bosiljka i bijelog luka i potkovicu – nadajući se da onaj susjed preko puta neće više onako buljiti u njega u prolazu.

Opet je sanjao isti san, uzima sanjaricu i baš je otvorio na strani gdje čuva prešanu djetelinu s četiri lista, dobar je to znak. Zatvara sve prozore, provjerava peć, bojler, brave na vratima, nikad se ne zna što se može dogoditi kad je kuća prazna.

 

 LAV

Nije on praznovjeran, ali ipak krišom čita knjige o parapsihologiji i radiesteziji, a o alternativnoj medicini, uglavnom, već sve zna.

Ne nedostaje njemu ništa, da kucne u drvo, samo ga malo bole leđa, to je od sjedenja, tješi se Lav, ali će onda barem sjesti na sobni bicikl i udariti tempo, dok gleda kroz prozor. A na prozoru bubamara – doći će mu gosti, bolje da provjeri ima li piva i energetskih napitaka u frižideru.

 

 DJEVICA

Voli psihologiju, pravi razliku između čistog praznovjerja i parapsihologije, pa guta literaturu iz tih područja. Križ na lančiću, brojanica, sličice svetaca, presavijena novčanica u tajnom džepiću ("novac za crne dane").

Ne voli otvarati kišobran u kući, niti otkrivati svoje planove, da je "ne čuje život". Ako joj poklonite nož ili upaljač, odmah vam, simbolično, daje sitan novac – da ne dođe do svađe. A kad vidi novčić na ulici, ako je "pismo", uzima ga za sreću.

 

VAGA

Vaga je racionalna (ona misli da je to zato što je njezin znak jedini predmet, pa još od željeza), ali joj je jasno da ima nečega i s "ove i s one strane". Stavit će zato, za svaki slučaj, onaj privjesak od tirkiza, tek toliko da je ne ureknu – tako neodoljivu.

Ona zavidna prijateljica hoće pošto-poto saznati barem nešto o Vaginom ljubavnom životu i kod koje kozmetičarke ide, pa joj stalno zagleda nokte što znači da je netko već ogovara. Vaga mudro šuti i smješka se.

 

ŠKORPION

Ne voli kad ne zna na čemu je, a budući da mu je ljubavna situacija važnija, čak i od financijske, Škorpion obilazi vidovnjake i tarot-majstore, piše pisma astrolozima i numerolozima, nastoji im što manje reći a što više čuti o sebi, i to prvo ono što je loše, a za dobro će se već nekako i sam snaći.

Muški Škorpion se već osigurao preko jedne crnokose gospođe koja mu je gledala u dlan i nabavila mu amajliju, za zaštitu.

 

STRIJELAC

Strijelac zine dok gleda zgodne djevojke na ulici, a njegova suputnica u autu na sjedalu pored njega kaže kako joj je netko rekao da će mu, ako zijeva, "zli duhovi" ući u usta. Ili muha, u najboljem slučaju.

Strijelcu je to smiješno, ali je ipak zatvorio usta, mada nije praznovjeran, iako je jednom našao potkovicu koju čuva kod kuće, za sreću. Žena Strijelac već se krišom obratila "bijelom magu", ali nikome ništa ne govori.

 

JARAC

Zabrinut zbog onog što je prethodne noći sanjao, Jarac razmišlja kako da (najbolje nekom amajlijom) zaštiti svoju obitelj, sebe, kućne ljubimce i prijateljeve kućne ljubimce. Sprema se na put već danima, ali prvo je stavio češanj bijelog luka i u unutrašnji i u vanjski džep kofera, što je sigurno, sigurno je.

Čita sve što mu dođe pod ruku a ima veze s okultnim temama, pa kada mu nešto ne ide, iako je Jarac – ne juri pred rudo, nego kaže sebi "tko zna zašto je to dobro".

 

VODENJAK

Voli astrologiju, numerologiju, hiromantiju, tarot i ciganske karte, a čita sve što mu dođe pod ruku o tajnim društvima, masonima i dvostrukim špijunima.

Praznovjeran je, ali nipošto ne bi priznao da se boji razbiti ogledalo, i da u širokom luku zaobilazi bandere u obliku slova "A", kako ne bi slučajno prošao ispod njih. Ako se dogodi da tada kihne, pomisli – istina je, iako zna da su mu i inače sinusi zaista osjetljivi.

 

RIBE

Ne zna čemu bi se prije posvetila iz bogate «okultne ponude», jer puno sanja i voli tumačiti snove s prijateljicama, a tek kad joj ona prijateljica s četvrtog kata otvori karte, ma slušala bi je cijelu noć; ipak pomalo zazire od vidovnjaka, ali obožava astrologiju.

Događa se da ne želi niti ući u hotel ako je dobila sobu s brojem trinaest, a kad obuje čarape naopako, ostaje u njima cijeli dan. 

Pročitano 3529 puta

Ostali članci: tarot i astrologija