Ponedjeljak, 25 Veljača 2013 06:43

Horoskop: govor tijela

Napisao 

Neke vam se osobe svišaju, a druge ne, naoko bez ikakvog razloga. Zbog čega vi unaprijed znate da je vaša prijateljica pogriješila u izboru partnera, a njoj to nije jasno? Svi pričaju o dječaku narkomanu, samo to njegovi roditelji ne primjećuju... Radi se o "govoru tijela" koji netko razumije i prepoznaje, a drugi ne. Ovdje pročitajte kako ćete to otkriti kod znakova horoskopa.

Vatreni znakovi:

Ovan

Nastup im je siguran i odlučan. Pokreti su živahni, sigurni i spretni, gledaju sugovornika u oči i bez ispričavanja ga prekidaju. Uvijek se guraju ispred drugih, hodaju brzim i žustrim koracima, često glavom prema naprijed.
Lav

O sebi stvaraju sliku uzvišenosti, posebnosti i autoriteta. Taština i istančan smisao za lijepo vide se u strasti s kojom brinu o svom tijelu. Ljepota muškarca Lava, koji ima gotovo manijakalnu potrebu da bude u odličnoj formi, proporcionalna je izuzetnoj senzualnosti i gipkosti žene tog znaka.
Strijelac

Mogu biti neobično lijepi, imaju uspravno držanje, zrače vedrinom, samopouzdanjem i bezbrižnošću. Mnogi Strijelci skloni su ljubavi na prvi pogled upravo zahvaljujući neodoljivoj privlačnosti i gotovo životinjskom instinktu. Kada ih netko privlači, pokazuju otvorenu potrebu za njegovom blizinom i dodirom, čak i na javnom mjestu.

 

Zemljani znakovi:
Bik
Od rječitog pogleda do mrštenja, od sitne bore oko usana do podignute obrve – govor lica u Bika istinska je uzdanica govora tijela. Pripadnici ovog znaka kretnjama i gestama jedva daju naslutiti svoju senzualnost i erotičnost, ako već ne postoji intuitivno prosuđivanje.
Djevica
Gestikulacija i mimika su često svedene na minimum, ali ono malo što se vidi, dosta govori. Ma koliko se trudili, ponekad ipak ne mogu sakriti unutarnju nervozu zbog koje cupkanjem i prebiranjem po kosi razbijaju uvježbanu suzdržanost i mirnoću pogleda. Što su uspješniji, emotivno su stabilniji, a pokreti su sigurniji i smireniji.
Jarac
Pokreti su mu vojnički uvježbani, ali ako ga netko dulje promatra, vidjet će promjenu u držanju kada se pojavi netko tko mu se sviđa. Tada njegova usredotočenost slabi, pa umjesto da upija svaku riječ razgovora, traži da mu se ponove posljednje riječi. Događaji koji su povezani s karijerom utječu na promjene u držanju, hodu.

 

 

Zračni znakovi:

Blizanci

Po svom govoru tijela jedni su od "najrječitijih". Brbljavi su i znatiželjni, veseli i duhoviti, živahni i neukrotivi, a rukama pričaju vješto poput pantomimičara. Premještanje s noge na nogu, potreba da stalno nešto drže ili prevrću u rukama, kao i vrckav pogled, govore da su i u najmirnijim situacijama prava djeca svog vladara, nemirnog Merkura.
Vaga
Žena Vaga šalje zavodljive, ali ne i vulgarne poruke, a i muškarac će na poseban način dati do znanja da je primijetio svaku ženu koja je prošla pored njega. Privlačenje pažnje suprotnog spola ključ je razumijevanja govora tijela jedne Vage – ona se želi svidjeti! Muškarac je živahniji i otvoreniji, a žena koketnija, više distancirana i nasmijana.
Vodenjak
Staložena hladnokrvnost muškarca Vodenjaka, koji više nije u najmlađim godinama, rezultat je nekadašnje sposobnosti izražavanja misli i osjećaja burnom gestikulacijom. Žena Vodenjak u zrelim godinama isijava mirnu blagost i toleranciju kao kontrast buntovnom držanju u mladosti.

 

Vodeni znakovi:

Rak

Njihova suzdržanost i oprez pokazuju nesvjesnu potrebu za razbijanjem ljušture, koja je proizvod nesigurnosti. Kod žena Rakova senzualnost se da naslutiti mijenjanjem tona u govoru, čvršćim stiskom ruke, dužim pogledom i neobuzdanim drhtajima u najintimnijim trenucima.

Škorpion

Govor tijela im je neposredan, a opet tajanstven. Način na koji se kreću odaje njihovo stanje duha. U napetim situacijama usne su im stisnute, a pogled upućen u nepoznatom smeru. Ako se za nekoga može reći da "pogledom ubija", onda je to upravo Škorpion!

Ribe

Dinamičnost i otvorenost u pristupu drugima vezani su uz nesposobnost da ostanu statične i postojane, čak i kad im se za to pruži prilika. Nesigurnost i potreba za srodnom dušom tjeraju ih na komunikaciju i s potpuno nepoznatim osobama! Gestikulacija im nije pretjerana, već ugodna i simpatična. Kad su raspoložene, Ribe živo gestikuliraju, a kad nisu, ne žele pomaknuti ni pogled.

Pročitano 6247 puta

Ostali članci: tarot i astrologija