Četvrtak, 26 Prosinac 2013 09:08

Horoskop: Glumac Charlie Sheen

Napisao 

Charlie Sheen rođen je kao Carlos Irwing Estévez 3. rujna 1965. u 10.48 sati u New Yorku u znaku Djevice, podznak (ascendent) je Blizanci, Mjesec je u Strijelcu. Već u ranoj dobi pokazuje želju za nastupanjem, pa zajedno sa prijateljem S. Pennom snima kratke amaterske filmove. Školu napušta prije kraja, zbog loših ocjena i lošeg ponašanja.

Zbog neprilika koje Charlie Sheen stvara oko sebe i sebi samome teško ga je doživjeti kao organiziranu, promišljenu (Djevica) osobu. Ipak, kao tipična osoba sa Suncem u znaku Djevice postigao je u jednom životu možda više nego što bi mnogi drugi u nekoliko njih. Merkur, vladar Djevice, mu pomaže da izrazi ono što želi, pa možda okolini djeluje kao osoba koja ne mari za druge, ali će ih sve zavesti riječima, šalama i pametnim primjedbama.

Mnogi astrolozi se slažu da za to može zahvaliti jakom utjecaju znaka Vodenjaka i Blizanaca. Ima nevjerojatnu sposobnost da sam sebi vrlo brzo oprosti pogreške, a ima i moć kretanja naprijed bez prevelikog (očito)osjećaja krivnje ili kajanja, a Sunce u Djevici daje mu analitičke i organizatorske sposobnosti da dobije upravo ono što želi.

Unatoč mnogim dobrim aspektima u njegovoj natalnoj karti, otpušten je iz serije „Dva i pol muškarca“ u kojoj je glumio od 2003. do 2011.g. zbog nestabilnog mentalnog i emotivnog ponašanja u javnosti, alkoholiziranosti, ovisnosti o kokainu. Razlog zašto se Sheen ponekad čini kao skoro pa „podvojena“ ličnost leži u činjenici da mu se 10. kuća(uspjeh, karijera) nalazi u znaku Blizanaca, koji su po mnogim napisima ( viši i niži karakter) ponešto prijetvoran, ali nesumnjivo vrlo talentiran znak.

Jupiter, planetu prosperiteta, pa i bogatstva, nalazimo mu u znaku Blizanaca, što općenito znači da će osoba za život zarađivati umjetnošću, a to potvrđuje i sam podznak(asc.) Blizanac koji mu pomaže da u tome bude vrlo uspješan.

Osim toga, ima retrogradni Saturn u 11. kući koja označava veze i odnose, i to u direktnoj opoziciji Suncu, Uranu i Plutonu u 5. kući,(kući zabave i zaljubljivanja). Peta kuća nije toliko naklonjena Djevicama (promišljeni, analizatori) pa bi takvoj osobi bilo prilično teško održavati obećanja i obaveze, što se Charlieju očito, već nekoliko puta, i događalo.

Uran i Sunce u istoj kući upućuju na osobu koja je vjerojatno opsjednuta kontrolom ili je pomalo opsesivno-kompulzivna. Također se radi o osobi koja je prečesto tvrdoglava i kad jednom nešto odluči, teško ju je zaustaviti. Ovaj Sunce-Uran/Pluton aspekt u Djevici ukazuje na nervozu, ekscentričnost, nemir, nagle reakcije i nagli temperament, nasilje i opasno ponašanje, ali ukazuje i na genijalce. 

Život Charlieja Sheena bio je pun ekstrema. Već je s devet godina imao je prve glumačke angažmane.

Prvi u Tv-filmu „The Execution of Private Slovik“ 1974. u kojem je njegov otac Martin Sheen imao glavnu ulogu, a potom i pet godina kasnije u „Apokalipsi danas“ Francisa F. Coppole, gdje je glumio također uz oca, ali i uz velikog Marlona Branda i Roberta Duvalla. Ova pomalo nepotistička podrška vidljiva je i u njegovoj natalnoj karti, kroz Jupitera u Blizancima i Marsa u 6.kući, (rad i zarada) koji daju snagu za oblikovanje sudbine uz pomoć obiteljskih veza.

No, odakle C. Sheenu tolika sklonost incidentima? Sheenu se Mjesec nalazi u osmoj kući(seksualnost) u znaku Strijelca što je u ovom slučaju očiti znak nevjerne i nemirne osobe. Privatni svijet osobe kojoj se Mjesec nalazi u osmoj kući najčešće je ispunjen gladnim „duhovima“ koje neprestano treba hraniti. Prisutne su velike osobne krize, strah od smrti, opasnost od vode i javnosti.

Sheen je zbog svega toga istovremeno pametno „lukav“, ali i ranjiv, što ga čini pomalo nepredvidivom osobom u bliskom odnosu. Činjenica je i da je C. Sheen vrlo aktivno, nastupajući i donirajući, sudjelovao u kampanji za pomoć ženama oboljelim od raka dojke. Tijekom suđenja holivudskoj „Madam“ Heidi Fleiss glumac je sam priznao da je potrošio oko milijun dolara na usluge 27 njezinih „zaposlenica“ u toku 15 mjeseci.

Merkur je Sheenu u Lavu u trećoj kući zbog čega, suprotno onome što sam tvrdi u intervjuima, poprilično drži do tuđeg mišljenja. U znaku Lava, Merkur je u padu, dramatično se izražavajući, dajući svakoj svojoj riječi notu dramatike i teatralnosti. Nastupa ponosno i s osjećajem dostojanstva. Opet ukazuje na aspekt glumca ili nekoga ko nastupa pred auditorijem. Često donosi tvrdoglavost, hedonizam, a osoba je sklona preuveličavanju.

 Osim toga MC (zenit)je u znaku Vodenjaka indicira nestabilnost, a zahvaljujući tome, Blizancima i uvijek pažnje željnom Merkuru u Lavu, radi se o osobi koja će napraviti gotovo sve da bi na ovaj ili onaj način bila u centru pažnje. Iza sebe ima nekoliko propalih veza i brakova.

Sa nevjenčanom P.Profit ima kćer C.Jade. 1990. svoju tadašnju zaručnicu K.Preston „slučajno“ ranjava u ruku, ali ozljeda nije ozbiljna; brak sa D.Peele ne traje ni punih godinu dana. Brak sa glumicom D.Richards, ne traje dugo, ali dobija dvije kćeri. I ovaj zadnji brak sa B.Mueller, u kojem su rođeni blizanci, završio je 2011.razvodom, nakon njene prijave na sam Božić da joj C. Sheen prijeti nožem.

Gotovo svi prekidi u njegovom životu bili su burni, izuzetno medijski popraćeni i često rješavani na sudu. Tome sigurno pridonosi Venera u petoj kući(zaljubljivanje) zbog koje je neodlučan u ljubavnim vezama općenito i promiskuitetan. Ovaj položaj Venere, također naglašava određenu medijsku pozornost, ponekad pozornost kroz skandale u vezi ljubavi.

Čak i u svojim najmirnijim periodima života C. Sheen vjerojatno traži neku vrstu stalne stimulacije, bilo seksualne, bilo mentalne. Ružni završeci njegovih brakova vjerojatno imaju veze s Marsom i Neptunom u šestoj kući, jer oni određuju osobu punu ljutnje koja se teško nosi sa svojom iracionalnom stranom. Astrolozi kažu da ne treba očekivati da će se Charlie Sheen radikalno popraviti. Prema njihovim objašnjenjima, tragičan kraj, na žalost nije toliko nemoguć.

Pročitano 2086 puta

Ostali članci: tarot i astrologija