Subota, 09 Ožujak 2013 11:57

Izliječite bronhitis medom

Napisao 

Već godinama se kod nas većina bolesti liječi jakim dozama antibiotika, što ponekad kod djece može ostaviti trajne posljedice. Ovo je priča majke koja je nakon lošeg iskustva s antibioticima svojoj djeci pomogla "zelenim medom" travara Pere Antičevića.

 

"Naše su se blizanke rodile zdrave i u prvoj godini dana nisu imale nikakvih većih zdravstvenih problema, pa smo se stoga još više iznenadili kada su prije dvije godine odjednom u isto vrijeme obje dobile visoku temperaturu i počele kašljucati, a svi ti simptomi nisu se popravili nakon jakih antibiotika koje su im liječnici odmah propisali.

Čovjek ne zna mnogo o medicini i boji se za svoju djecu, pa odmah prihvaća svaki savjet i prijedlog liječnika i ne pomišljajući da bi i oni mogli pogriješiti. Danas znam da je bilo besmisleno "šopati" djecu staru godinu i pol dana tako jakim antibioticima, no tada sam mislila da je to najbolje rješenje. Jer kome ćeš vjerovati ako ne liječnicima?!

Sve bi bilo dobro da su ti antibiotici mojim blizankama doista pomogli, jer nakon dva mjeseca sve se opet vratilo: temperatura, kašljanje, šmrcanje... Naravno, liječnici su im opet dali antibiotike. Preporučili su nam da nakon što se bolest smiri odemo na potpune pretrage da se vidi o čemu se točno radi, je li u pitanju bronhitis ili neka druga bolest.

 

"Astmatičarke"

Kada smo to konačno napravili, vrlo odgovorno su nam rekli da naše blizanke imaju astmu! Bio je to za mene šok jer nisam vjerovala da će mi djeca biti neizlječivi bolesnici, da će čitavog života patiti. Ali zar sam mogla sumnjati u službenu dijagnozu?

Nakon toga bolest se ponavljala gotovo redovito svaka dva mjeseca, a liječnici bi opet nastavljali s antibioticima: sumamedom, klavocinom, pa onda nekim trećim, pa opet sumamedom...

Napokon to više nisam mogla dopustiti i htjela sam isprobati i neku drugu terapiju. Nisam mogla shvatiti da se tako maloj djeci ne može pomoći na neki drugi način. Kao što to obično biva, lijek smo pronašli igrom slučaja. Moj muž je otišao na službeni put u Dalmaciju i prespavao kod naših kumova.

Naravno, čitavu večer je pričao o onome što ga najviše tišti, o zdravlju naše djece. Kumovi su mu rekli da bi zbog toga svakako trebao na povratku navratiti do Knina i posjetiti travara Peru Antičevića, koji ima preparate i poseban med za slične tegobe. Naravno, suprug je odmah otišao kod Antičevića, a on mu je preporučio "zeleni med".

Pitala sam liječnike smiju li djeca uzimati takvu terapiju, a oni nisu bili baš previše oduševljeni. No ja sam blizankama ipak svakodnevno davala terapiju koju je propisao travar Antičević.

Bilo je to u proljeće, kada se inače počinju javljati alergije i svi simptomi bronhitisa, pa su me liječnici upozorili da trebam biti vrlo pažljiva s djecom jer bi uskoro opet mogla biti bolesna.

 

Terapija medom

Šutjela sam i 40 dana djeci davala "zeleni med". Nakon toga, u vrijeme peludne "epidemije", kad su svi u proljeće šmrcali i kašljali zbog alergije, mojoj djeci nije bilo ništa! Nije im se javio nijedan od simptoma koji su prije bili redoviti.

Prije toga nismo mogli živjeti bez uređaja za inhalaciju, ventolina i ostalih lijekova, međutim, sada ih više uopće nismo trebali koristiti. Ovog ljeta moje su djevojčice bile na moru, kupale se, odlazile u prirodu, i evo, već pola godine nisu im se pojavili oni simptomi zbog kojih su mjesecima gutale antibiotike.

Imamo i djevojčicu koja je navršila tek godinu dana. I njoj bi se sigurno dogodilo isto što i blizankama da, srećom, nismo upoznali Peru Antičevića. Dobila je visoku temperaturu, prehladu i ostale simptome kao i njezine sestre dvije godine ranije.

Otišli smo k liječniku koji je odmah, bez mnogo razmišljanja i pretraga, rekao da je to vjerojatno astma! Da nisam sve to već jedanput prošla s blizankama, sigurno bih se jako uzrujala zbog takve dijagnoze. No sebi sam mirno rekla da ne vjerujem i da ću probati s istom terapijom koja je pomogla blizankama.

I doista, nakon samo jedne terapije "zelenim medom" travara Antičevića, djevojčica je ozdravila i simptomi se više nikada nisu pojavili! Naravno da kod nje nisam dopustila terapiju antibioticima, i pokazalo se da sam bila u pravu.

Naravno da ne želim osporavati službenu medicinu, ali ovo moje iskustvo pokazuje da prije bilo kakve teške terapije, pogotovo s antibioticima kod djece, treba posegnuti za prirodnim preparatima. Bude li trebalo, za antibiotike nikad neće biti kasno."

Pročitano 3809 puta

Ostali članci: bolesti