Srijeda, 14 Studeni 2012 12:08

Samoiscjeljivanje - budite oprezni!

Napisao 

Ako ste sami počeli iscjeljivati, upozoravamo vas da budete oprezni jer se možete i razboljeti. Ovdje pročitajte neke savjete slavne učiteljice Barbare Brennan koje je odabrala naša suradnica iscjeliteljica Jadranka Hegić. 

Mnogi misle da «imaju energiju» i da bi mogli iscjeljivati. No prvi uvjet da netko bude iscjelitelj jest da brine o sebi. Ako se počnete baviti iscjeljivanjem, a ne pazite na sebe, vjerojatno ćete se razboljeti brže nego u bilo kojoj drugoj situaciji. Iscjeljivanje zahtijeva mnogo dodatnog rada iz vašeg energetskog polja, a ono je najvažnije i za vaš vlastiti život.

 

Primjerice, ako pokušate iscjeljivati kad ste vrlo umorni, takozvana energetska voltaža koju ste sposobni postići može biti slabija od one pacijentove, pa ćete od pacijenata primiti negativne energije bolesti. Ako ste zdravi, vaš će ih organizam očistiti ili odbiti. 

 

Negativne energije

 

No ako ste iscrpljeni, trebat će vam više vremena da se očistite od negativnih energija koje ste primili. Također, ako već nosite sklonost prema određenoj bolesti, možete pogoršati svoju situaciju. No to se neće dogoditi ako pazite na sebe i ako se znate pripremiti za iscjeljivanje.

 

Prije nego što počne iscjeljivati, svaki bi se iscjelitelj najprije morao otvoriti i uskladiti sa snagama univerzuma. To bi morao učiniti ne samo neposredno prije iscjeljivanja, nego općenito u životu. Mora biti posvećen istini i beskrajno iskren prema svemu u svakom dijelu svojega bića. Treba podršku prijatelja i neki oblik duhovne discipline ili procesa čišćenja. Treba učitelje, i duhovne i tjelesne. Iscjelitelj treba održavati svoje tijelo zdravim kroz tjelesne vježbe, zdravu prehranu i uravnoteženu dijetu (uključujući unos minerala i vitamina koje tijelo pojačano troši dok provodi visoke energije), te odmor i igru. 

 

Vježbajte ujutro

 

Na takav način iscjelitelj održava svoj tjelesni «prijenosnik» energije u stanju koje mu omogućava da podigne svoje vibracije do univerzalnog energetskog polja i dosegne iscjeljujuće duhovne energije koje će potom kroz njega protjecati. 

 

Da bi pripreme za iscjeljivanje bile uspješnije i kako bi iscjelitelj zaštitio samoga sebe, na početku iscjeljujućeg dana dobro je ujutro napraviti neke tjelesne vježbe, ali i meditirati da bismo se centrirali i otvorili čakre. Nije potrebno da to traje dugo. Dovoljno je trideset do četrdeset i pet minuta. 

 

Slijede opisi vježbi koje iscjeliteljica Barbara Brannan smatra vrlo djelotvornima. Isprobajte ih i vi ako se želite baviti iscjeljivanjem ili tek počinjete iscjeljivati. Kad steknete malo više prakse i iskustva, možete raditi samo neke od ovih vježbi ili ih zamijeniti nekim drugim vježbama kako biste se uskladili sa stalno promjenjivim potrebama svojeg energetskog sustava. 

 

Morning-stretching-exercise-1

 

 

 

Vježbe za iscjelitelje

 

Ako se već bavite iscjeljivanjem ili se tek pripremate da počnete pomagati ljudima svojom osobnom energijom, ovo su vježbe koje će vam pomoći da budete uspješni, i što je još važnije, da se zaštitite.

 

1. Legnite na leđa s rukama pored sebe i dlanovima okrenutim prema gore. Odvojite lagano noge do položaja koji vam je ugodan. Zatvorite oči. Opustite cijelo tijelo usmjeravajući pažnju na svaki pojedini dio, jedan za drugim. Dišite normalno. Obratite pažnju na svaki udisaj i brojite – jedan udisaj; jedan izdisaj; dva udisaja; dva izdisaja, i tako dalje, pet minuta. 

 

Ako vam misli počnu bježati, vratite ih nazad na brojenje; ako ste zaboravili broj, počnite ispočetka. Kada vam pažnja bude nekoliko minuta usredotočena na brojanje udisaja, vaš um i tijelo će se postupno opuštati.

 

2. Najbolja vježba za početak dana može se izvesti prije nego što ustanete iz kreveta (ako to ne bude smetalo vašem partneru koji spava). Legnite na leđa, ruke ispružite okomito na tijelo i podignite koljena tako da vam stopala ostanu na krevetu. 

 

Ne dižući ramena, neka vam koljena padnu na desnu stranu dok vi okrećete glavu kako biste pogledali ulijevo. Podignite koljena i neka sada padnu na lijevu stranu dok vi glavu okrećete udesno. Ponavljajte te pokrete dok vam leđa ne budu sasvim istegnuta. 

 

Vježbe za zglobove su posebno dobre za uspostavu glatkog protoka energije u akupunkturnim kanalima. Budući da svi meridijani prolaze kroz zglobove, micanje zglobova aktivira meridijane.   

 

3. Sjednite uspravno na pod s nogama ravno ispruženim ispred sebe. Dlanove spustite na pod pored bokova i nagnite se unatrag, oslanjajući se na ispružene ruke. Usmjerite pažnju na nožne prste. Lagano ih savijajte i ravnajte bez pomicanja nogu ili zglobova. Ponovite to deset puta. 

 

4. Ostanite u sjedećem položaju kao u prošloj vježbi. Savijajte skočne zglobove naprijed-natrag koliko god ide. Ponovite to deset puta. 

 

5. I dalje ste u sjedećem položaju iz prošle vježbe. Malo razdvojite noge. Držeći pete na tlu, vrtite zglobovima deset puta u svakom smjeru. 

 

6. Još uvijek sjedeći u početnom položaju, podignite desnu nogu savijajući je u koljenu što više možete tako da vam peta dodirne desno bedro. Ispružite desnu nogu bez dodirivanja tla petom ili prstima. Ponovite to deset puta, pa isto učinite i lijevom nogom.

 

7. U istom sjedećem položaju, držite bedro objema rukama uz tijelo i u koljenu vrtite donji dio noge deset puta u smjeru kazaljke na satu, a zatim deset puta u obrnutom smjeru. Ponovite isti postupak i lijevom nogom. 

 

8. Savijte lijevu nogu i položite lijevo stopalo na desno bedro. Držite lijevo koljeno lijevom rukom, a desnu ruku položite na lijevi skočni zglob. Lijevom rukom nježno pokrećite savijenu nogu gore-dolje, opuštajući mišiće lijeve noge što je više moguće. Ponovite isto s desnim koljenom.

 

9. Sjedeći u istom položaju kao u točki osam, kružite desnim koljenom vrteći desni kuk deset puta u smjeru kazaljke na satu, a zatim deset puta u obrnutom smjeru. Ponovite isti postupak s lijevim koljenom.

 

10. Sjedeći u početnom položaju s ispruženim nogama ispred sebe, podignite ruke ispred sebe do visine ramena. Ispružite i stisnite prste obje ruke. Prste savijte preko palca u čvrstu šaku. Ponovite to deset puta. 

 

11. Zadržite položaj iz prošle vježbe. Savijajte i istežite ručne zglobove. Ponovite to deset puta.

 

12. Ostanite u istom položaju, vrtite ručne zglobove deset puta u smjeru kazaljke na satu, a zatim u obrnutom smjeru. 

 

13. Ispružite ruke s dlanovima prema gore. Savijte obje ruke u laktu i vrhovima prstiju dodirnite ramena, pa ih ponovno ispružite. Ponovite to deset puta, a zatim istu vježbu izvedite još deset puta, ali s rukama ispruženim sa strane.

 

14. Ostanite u istom položaju, vrhove prstiju stalno držite na ramenima, a laktove podignite što više možete. Zatim ih spustite. Ponovite to deset puta. Potom laktove usmjerite prema naprijed i ponovite vježbu deset puta.

 

15. U istom položaju pravite kružne pokrete laktovima vrteći rameni zglob. Učinite to deset puta u smjeru kazaljke na satu, a potom deset puta u obrnutom smjeru. Neka kružni pokreti svakog lakta budu što širi kako bi se spajali ispred prsa.

16. Podignite se nekoliko puta iz ležećeg položaja u sjedeći, izdišući svaki put kada se podižete. U početku to napravite desetak puta, a potom se potrudite da to napravite dvadeset puta. 

 

17. Ispružite se i dodirnite prste na nogama bez savijanja koljena. Počnite iz sjedećeg položaja s nogama spojenim ravno ispred vas. Ponovite to deset puta. Zatim jednostavno ostanite nagnuti, držeći prste bez savijanja koljena. Ostanite u tom položaju tri minute, bez ustajanja. 

 

18. Ispružite i raširite noge koliko možete, te ponovite gornju vježbu, prvo dodirujući prste na lijevoj nozi, a zatim se prebacite na desnu nogu. Ponovite to ispruživši se ravno ispred sebe. Zadržite se u ovom položaju tri minute bez ustajanja. 

 

19. Kružite nekoliko puta glavom i vratom. Lice najprije podignite prema gore, zatim ga spustite dolje. Ponovite to deset puta. Sada pogledajte deset puta na svaku stranu. Zatim nekoliko puta kružite glavom u smjeru kazaljke na satu, pa obrnuto, dok vam vrat ne bude razgibaniji. 

 

20. Ustanite. Raširite noge oko šezdeset centimetara, pa se nagnite na lijevu stranu pružajući desnu ruku preko glave i ulijevo. Ponovite nekoliko puta. Sada se naginjite udesno istežući lijevu ruku.  

Pročitano 12336 puta

Ostali članci: bioenergija